ΠΣΑΕΠ_Περί διορισμών και κινητοποιήσεων...


ΠΣΑΕΠ
-
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ


Όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές η χρονιά είναι ιδιαίτερη κρίσιμη για τον κλάδο και συγκεκριμένα για τους αναπληρωτές. Οι εξελίξεις έχουν ήδη αρχίσει να τρέχουν με τις επίσημες εξαγγελίες διορισμών από τον Πρωθυπουργό και μετέπειτα τον Υπουργό Παιδείας, αλλά και με την πρόσφατη συνάντησή του με τα ΔΣ της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ.Ως ΠΣΑΕΠ στεκόμαστε με τεράστια επιφύλαξη στα λεγόμενα της κυβέρνησης, καθώς έχουμε ως πρόσφατη ανάμνηση τα πεπραγμένα της. Οι προεκλογικές εξαγγελίες του 2015 και οι δηλώσεις καθ' όλη τη διάρκειας της θητείας της οδήγησαν σε προεκλογικές εξαγγελίες το 2018 (για διορισμούς από τον Σεπτέμβριο του 2019) και μάλιστα σε βάθος τριετίας. Στο ενδιάμεσο οι αριθμοί και το χρονοδιάγραμμα άλλαζε τακτικά από Υπουργό ή Υφυπουργό...

Συγκεκριμένα ο Υπουργός δήλωσε ότι το πλάνο του περιλαμβάνει 4.500 διορισμούς στην Ειδική Αγωγή τον Σεπτέμβριο του 2019, 5.250 διορισμούς το 2020 και 5.250 το 2021.

Έχουμε πολλές φορές ακούσει τον Υπουργό να αναγνωρίζει και να εξάρει “στα λόγια” το έργο των αναπληρωτών, όμως το χρονοδιάγραμμα που θέτει δεν δείχνει να το πιστεύει στην πράξη, παρά μόνο να ασκεί προεκλογικές πιέσεις. Οι ενστάσεις που θέτουμε εξηγώντας τα παραπάνω είναι οι εξής:

  • Καμία αναφορά δεν έγινε για την κατανομή των μόνιμων διορισμών στην Ειδική Αγωγή
  • Οι αναπληρωτές της γενικής παιδείας όλων των ειδικοτήτων τίθενται στην αναμονή για αρχή διορισμών σε δύο χρόνια από σήμερα!
  • Οι πρώτοι διορισμοί αναμένονται τον Σεπτέμβριο του 2019 με την πιθανότητα να έχουν πραγματοποιηθεί εκλογές νωρίτερα να είναι πολύ μεγάλη.

Απαιτούμε:

  • Διορισμούς σε γενική και ειδική ΑΜΕΣΑ, χωρίς "πλάνα τριετίας".
  • Η διαδικασία για τις παραπάνω προσλήψεις να ξεκινήσει άμεσα και να ανακοινωθούν μέχρι το Πάσχα.
  • Οι διορισμοί να πραγματοποιηθούν αναλογικά με τις ανάγκες της α/θμιας και β/θμιας εκπαίδευσης σε γενική και ειδική αγωγή και η κατανομή να ανακοινωθεί άμεσα.
  • Να προβλεφθεί και να διασφαλιστεί νομικά ότι οι παραπάνω διορισμοί θα πραγματοποιηθούν πριν τις εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν.
  • Να συμπεριληφθούν στον προϋπολογισμό του 2019 οι παραπάνω διορισμοί.

Το αισχρό της υπόθεσης είναι ότι Υπουργείο Παιδείας προβαίνει σε εξαγγελίες σαν να βρίσκεται στην αρχή της τετραετίας. Όταν η θητεία λήγει το αργότερο σε έναν χρόνο οι εξαγγελίες δεν ονομάζονται “τριετές πλάνο”, αλλά “προεκλογικές υποσχέσεις! Οι αναπληρωτές δεν πρόκειται να αναγνωρίσουν την πρόθεση διορισμών σε μια κυβέρνηση που έταζε 20.000 διορισμούς και τείνει να ολοκληρώσει τη θητεία της με 0. Ούτε συμβιβαζόμαστε με τους 4.500 διορισμούς που εξήγγειλε αποκλειστικά στην ειδική αγωγή για τον Σεπτέμβριο του 2019 (αν τους πραγματοποιήσει).

Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα λοιπόν! Αν η κυβέρνηση αναγνωρίζει την προσφορά των αναπληρωτών και την ανάγκη στελέχωσης των δημόσιων σχολείων με μόνιμο προσωπικό ας προβεί ΑΜΕΣΑ σε μόνιμους διορισμούς και ας αφήσει τα “βάθη τριετίας”. Αν θεωρεί ότι τα χειρότερα έρχονται σε περίπτωση που εκλεγεί η Ν.Δ (δηλώσεις κ. Μπαξεβανάκη 13/01/2018), ας τα προλάβει με άμεσους και μαζικούς διορισμούς. Ας αποδείξει ότι ενδιαφέρεται για την παιδεία και όχι για την υφαρπαγή ψήφων κάνοντας αποδεκτά τα παραπάνω...

Μέχρι τότε θα λαμβάνει δυναμικές απαντήσεις από τους αναπληρωτές. αρχής γενομένης την 5η Οκτώβρη!!

Καλούμε τους αναπληρωτές να διεκδικήσουν στον δρόμο μαζί μας το δικό τους μέλλον και τους διορισμούς που αξίζουν οι ίδιοι, αλλά και οι μαθητές μας! Δεν είμαστε αριθμοί, όσο και αν μας υπολογίζουν ως τέτοιους!

Σχόλια