ΠΣΑΕΠ_Οργανωμένη διεκδίκηση αναπληρωτών για την αναδρομική χρηματική καταβολή δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Συνάδελφοι, τόσο καιρό παρακολουθούμε στενά το θέμα των διεκδικήσεων των αναδρομικών από διάφορους κλάδους του δημοσίου, πολλοί από τους οποίους έχουν δικαιωθεί σε πρωτοβάθμιο όμως όργανο.

Μετά από συναντήσεις που πραγματοποιήσαμε με διάφορους δικηγόρους και κατόπιν συνεδρίασης του Δ.Σ. μας απόφασίσαμε να μην περιμένουμε για μια ακόμη φορά πολιτικές εξελίξεις, αλλά να δράσουμε διεκδικώντας τα αναδρομικά χρήματα από τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα από το 2015 κι έπειτα.

Καταρχάς να αναφέρουμε πως επί της ουσίας διεκδικούμε τα αναδρομικά των τελευταίων τριών ετών (1000€ ανά έτος). Οι πιθανότητες νίκης είναι αυξημένες, όμως κανένας σύλλογος και κανένας δικηγόρος δεν μπορεί να εγγυηθεί για το αποτέλεσμα. Γι αυτόν τον λόγο η συμφωνία που κάναμε είναι να επιβαρυνθούμε μόνο με τα δικαστικά έξοδα (20€) και αν κι εφόσον υπάρξει θετική έκβαση ο δικηγόρος θα πληρωθεί με το 2% επί του ποσού.

Είναι πολύ σημαντικό (για όσους επιθυμούν να διεκδικήσουν τα παραπάνω χρήματα) να κινηθούν πολύ γρήγορα, καθώς για να μην παραγραφεί ένα έτος ακόμα, πρέπει η αγωγή να κατατεθεί εντός του 2018.

Η διαδικασία που θα ακολουθήσουμε και περιγράφεται λεπτομερώς στα παρακάτω έγγραφα του δικηγόρου με τον οποίο θα συνεργαστούμε είναι η εξής:

1. Εκτυπώνουμε και συμπληρώνουμε το έντυπο Α και το υπογράφουμε.

2. Εκτυπώνουμε και συμπληρώνουμε το έντυπο Β, το υπογράφουμε και βεβαιώνουμε το γνήσιο της υπογραφής. Αυτό μπορεί να γίνει στο σχολείο από τον διευθυντή σας, δεν χρειάζεται να πάτε σε ΚΕΠ ή Αστυνομία.

3. Εκτυπώνουμε το έντυπο Γ και πηγαίνουμε στην Α/θμια ή την Β/θμιά μας. Εκεί ζητάμε, με βάση τα στοιχεία του ατομικού μας φακέλου, να τη συμπληρώσουν και να τη σφραγίσουν.

Προσοχή: Πολλές διευθύνσεις αρνούνται να υπογράψουν το Εντυπο Γ, καθώς αφορά πληροφορίες για περιόδους που βρισκόμασταν σε άλλες διευθύνσεις. Σε τέτοια περίπτωση κάνουμε τα εξής:

α) Ζητάμε να μας εκτυπώσουν βεβαίωση προϋπηρεσίας από τον ΟΠΣΥΔ και να τη σφραγίσουν (γίνεται άμεσα).

β) Ζητάμε σφραγισμένες όλες τις μηνιαίες και ετήσιες βεβαιώσεις αποδοχών από 1/1/2015 κι έπειτα. Τονίζουμε ότι οι διευθύνσεις μας παρέχουν τις παραπάνω βεβαιώσεις μόνο για την περίοδο που υπηρετούσαμε σε κάθε μία. Άρα πρέπει να απευθυνθούμε σε ξεχωριστές διευθύνσεις, αν δεν εργαζόμασταν στην ίδια όλα αυτά τα έτη (αυτές έχουμε προθεσμία να τις καταθέσουμε στον δικηγόρο μέχρι 28/02/2019)

4. Όποιος έχει καταθέσει το γνωστό αίτημα παραγραφής ζητάει αντίγραφο με αριθμό πρωτοκόλλου. Όποιος δεν έχει καταθέσει ήδη, εκτυπώνει το υπόδειγμα που προτείνει η ΔΟΕ, το συμπληρώνει και κάνει την ίδια διαδικασία. Το επισυνάπτουμε κι αυτό παρακάτω μαζί με τα υπόλοιπα.

5. Τέλος, τα βάζουμε σε έναν φάκελο και τα αποστέλλουμε με συστημένη επιστολή στην παρακάτω διεύθυνση, όπως αναφέρει και το ενημερωτικό έγγραφο, έχοντας μέσα και το ποσό των 20€.
Προς: Δικηγορικό Γραφείο Ιωάννη Κάπου Παν. Τσαλδάρη (Πειραιώς) 8, Αθήνα 8ος όροφος ΤΚ 10431.

Φυσικά όποιος επιθυμεί μπορεί να τα παραδώσει διά ζώσης στον ίδιο τον δικηγόρο στην παραπάνω διεύθυνση. Τα παραπάνω αναφέρονται λεπτομερώς και στο ενημερωτικό σημείωμα.

Κλείνοντας, επειδή έχουμε βιώσει τα τελευταία χρόνια στοχευμένες, σκόπιμες και άνευ λόγου επιθέσεις στην προσπάθειά μας να βοηθήσουμε τους συναδέλφους, προφανώς και δεν αναγκάζουμε κανέναν να ακολουθήσει αυτό που αποφάσισε το ΔΣ μας. Προφανώς δεν μπορεί κανείς να εγγυηθεί τη θετική έκβαση της υπόθεσης παρά τις πρόσφατες θετικές αποφάσεις. Ο καθένας μπορεί να μην απευθυνθεί στο δικηγορικό γραφείο του κ. Κάπου, αλλά να επιλέξει κάποιον άλλον δικηγόρο αν θέλει να κάνει αγωγή ή να μην κάνει καθόλου αν αυτό επιθυμεί. Ως ΠΣΑΕΠ, αποφασίσαμε για πρώτη φορά να οργανώσουμε δικαστική διεκδίκηση αυτών που όλοι οι κλάδοι διεκδικούν, χωρίς όμως να εμπλακούμε με συγκέντρωση εγγράφων και χρημάτων, ώστε να μην υπάρξει οποιαδήποτε υπόνοια για την κίνησή μας αυτή.

Προσοχή: Τα έγγραφα πρέπει να έχουν φτάσει μέχρι τις 18/12, οπότε όσοι βρίσκεστε μακριά είναι καλό να τα έχετε στείλει μέχρι τις 15/12.
ΥΓ: Τα έγγραφα θα τα βρείτε στη στήλη "Αρχεία" της σελίδας μας.
Τηλέφωνα πληροφοριών (ΠΣΑΕΠ):
Αναγνωστόπουλος Γιώργος, 6988540088
Μπαξεβανίδης Θοδωρής, 6972372428

Τηλέφωνο επικοινωνίας (Δικηγορικού Γραφείου):
Μίκα Τσίμπου, 2105232161 (εσωτ.13), 6944899543


Σχόλια