ΠΣΑΕΠ_ Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΠΣΑΕΠ με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπ/σης Κρήτης κ Τερζάκη


Σε συνάντηση με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπ/σης Κρήτης προχώρησε χθες αντιπροσωπεία του ΠΣΑΕΠ, όπου κατατέθηκαν προτάσεις και έγινε διάλογος για όλα τα φλέγοντα θέματα των αναπληρωτών.

Κεντρικό ζήτημα που έθεσε ο ΠΣΑΕΠ για ακόμη μια φορά, αποτέλεσε η αναγκαιότητα μαζικών μόνιμων διορισμών, με έμφαση στην αναγνώριση και στήριξη όλης της προϋπηρεσίας, που έχει προσφερθεί από τους αναπληρωτές, όλα αυτά τα χρόνια.


Τονίστηκε επίσης η ανάγκη κάλυψης όλων των πραγματικών κενών με το πρώτο κουδούνι και η ποιοτική αναβάθμιση των δομών Ειδικής και Γενικής Αγωγής της δημόσιας εκπαίδευσης, κάτι που προϋποθέτει σαφώς αύξηση χρηματοδότησης στην Παιδεία.

Ο κ. Τερζάκης από την πλευρά του:

- Αναγνώρισε την αναγκαιότητα μαζικών μόνιμων διορισμών επισημαίνοντας πως θα υπάρξει σύντομα κινητικότητα στο θέμα.

-Επιβεβαίωσε πως γίνεται προσπάθεια να τρέξουν μαζί όλα τα προγράμματα που δίνουν προσλήψεις ΚΑΙ στη Γενική Αγωγή φέτος, ακολουθώντας το παράδειγμα της Ειδικής Αγωγής.

-Έκανε λόγο για προσλήψεις που θα κινηθούν περίπου στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, με ελαφρώς αυξητικές τάσεις

-Ανέφερε πως από το 2019, υπάρχει η βούληση να ισχυροποιηθεί παιδαγωγικά το Ολοήμερο

-Τόνισε τέλος, πως θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι μαθητές με έγκριση για πλήρη παράλληλη στήριξη να υποστηρίζονται από έναν εκπαιδευτικό και να περιοριστούν τα φαινόμενα που παρατηρήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια.

Σχόλια