ΠΣΑΕΠ_Ενημέρωση για ΖΕΠ από τις συναντήσεις στο Υπουργείο

ΠΣΑΕΠ
-
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ



Μετά την κινητοποίηση της Δευτέρας που διοργάνωσε ο ΠΣΑΕΠ στο Υπουργείο Παιδείας, με κεντρικά αιτήματα την άμεση κάλυψη όλων των κενών στην Π.Ε. και τους μαζικούς μόνιμους διορισμούς και από τη στιγμή που πρακτικές τηλεφωνικών πιέσεων πολύ σπάνια έως ποτέ φέρνουν τα επιθυμητά αποτελέσματα, ομάδα δασκάλων από το Δ.Σ. του ΠΣΑΕΠ παρευρέθηκε ΚΑΙ χθες στο υπουργείο για το θέμα των προσλήψεων στα ΖΕΠ, όπως αναφέραμε και χθες.

Τονίσαμε πως είναι επιτακτική ανάγκη για τη συγκεκριμένη βασική δομή του εκπαιδευτικού μας συστήματος να στελεχωθεί πλήρως και να λειτουργήσει άμεσα, με διάθεση του συνόλου των διαθέσιμων πιστώσεων για προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού δασκάλων. Εκφράσαμε την άποψη πως εφόσον υπάρχει πολιτική βούληση, κάθε γραφειοκρατικό κώλυμα, μπορεί άμεσα να επιλυθεί και να τρέξει κανονικά η διαδικασία.



Από συζητήσεις και πιέσεις σε όλα τα γραφεία που εμπλέκονται στο θέμα των ΖΕΠ, μας μεταφέρθηκε πως πρόθεση του υπουργείου είναι να μην υπάρξει καθυστέρηση και για τον λόγο αυτό, κεντρικά, έχουν δρομολογηθεί ήδη οι απαραίτητες διαδικασίες. Οι προσλήψεις και κοινωνικών λειτουργών φέτος, ως νέο δεδομένο στη Γενική Αγωγή από το Υπουργείο και η ανάγκη διεκπεραίωσης των γραφειοκρατικών λεπτομερειών και σε επίπεδο διευθύνσεων, επηρεάζει προφανώς την άμεση ολοκλήρωση της διαδικασίας. Θυμίζουμε ότι οι νέες πιστώσεις που αφορούν τις τάξεις υποδοχής για τα προσφυγόπουλα είναι 175 και άλλες 80 περίπου οι παλαιότερες. Υπάρχουν και ορισμένες που αφορούν άλλα παιδιά που εντάσσονται στις δομές του ΖΕΠ για τις οποίες δεν είναι ακριβής ο αριθμός τους. Ζητήσαμε να συμπεριληφθούν και αυτές στις επόμενες προσλήψεις, ώστε να αυξηθεί στο μέγιστο ο αριθμός.

Σε κάθε περίπτωση θα συνεχίσουμε και νέο κύκλο πιέσεων με φυσική παρουσία προκειμένου να πετύχουμε αύξηση προσλήψεων σε ΖΕΠ και να ολοκληρωθεί η διαδικασία το ταχύτερο δυνατό.

Στηρίξτε έμπρακτα τον σύλλογο που βρίσκεται καθημερινά δίπλα στους αναπληρωτές. Συμπληρώστε τη φόρμα εδώ

Σχόλια