ΠΣΑΕΠ Παντού διορισμοί και στην εκπαίδευση όχι - Ας ξεσηκωθούμε τώρα


ΠΣΑΕΠ 
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ







Με αφορμή το παραπάνω πρωτοσέλιδο φέρνουμε ξανά στο προσκήνιο το πρόβλημα των ανύπαρκτων διορισμών στην εκπαίδευση  από το 2009 κι έπειτα. Το φαινόμενο αυτό σε συνδυασμό με τις μονιμοποιήσεις σε άλλους τομείς του δημοσίου, γιγαντώνει τον εκνευρισμό και το αίσθημα αδικίας. 

Ως σύλλογος έχουμε ως πρώτη και αδιαπραγμάτευτη θέση μας την διεκδίκηση μόνιμων διορισμών ώστε επιτέλους να μπει ένα τέλος στον θεσμό του μόνιμου αναπληρωτή. Οι διορισμοί όμως δεν θα έρθουν ως δώρο, αλλά μετά από διαρκή αγώνα. Δυστυχώς, σε πολλές περιπτώσεις έχουμε δει ότι αγώνας αυτός γίνεται από λίγα άτομα και οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κάθε άλλο παρά θυμίζουν έναν κλάδο άνω των 150.000 μελών. Υπάρχει διάχυτη η άποψη ότι είναι ανέφικτο να γίνουν διορισμοί, κυριαρχεί η απογοήτευση και η απάθεια.  Όμως συνάδελφοι αν κάποιος μας έλεγε πριν από χρόνια ότι θα αλλάζαμε σπίτι κάθε χρόνο για δέκα και πλέον συναπτά έτη, ότι θα διδάσκουμε σε 2-3 (ίσως και παραπάνω) σχολεία, ότι κάθε καλοκαίρι θα περιμέναμε το επίδομα του ΟΑΕΔ για να επιβιώσουμε και ότι για όλα τα παραπάνω δεν θα κάναμε απολύτως τίποτε και θα τα αποδεχόμασταν αδρανείς,  θα τον θεωρούσαμε τρελό.

Ο ΠΣΑΕΠ με συνεχείς πιέσεις έχει συμβάλλει στην πραγματοποίηση αλλαγών προς το συμφέρον των αναπληρωτών. Είμαστε βέβαιοι ότι δεν είναι ανέφικτο να επιτύχουμε μόνιμους διορισμούς. Να επιτύχουμε, όχι να μας χαριστούν. Με χιλιάδες αναπληρωτές να κατακλύζουν το Υπουργείο Παιδείας  απαιτώντας μόνιμους διορισμούς ΤΩΡΑ, τίποτα δεν είναι ανέφικτο. Καμία κυβέρνηση δεν θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό για μόνιμους διορισμούς, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των αναπληρωτών εργάζεται και πληρώνεται μέσω ΕΣΠΑ. Είναι ολοφάνερο λοιπόν ότι αν ο κλάδος και ειδικότερα οι αναπληρωτές δεν λάβουν δραστικά μέτρα θα παρατηρούμε τους υπόλοιπους συμβασιούχους να διορίζονται και η σειρά μας δεν θα έρθει ποτέ. Θεωρείτε ότι  μια κυβέρνηση που μπορεί να κάνει διορισμούς μόνο σε έναν κλάδο, θα προτιμήσει αυτόν που σε 25.000 συμβασιούχους και 50.000 άνεργους εμφανίζονται 200 άτομα στις κινητοποιήσεις;

Κανείς δεν πιστεύει ότι με μία στάση εργασίας ή με μία 24ωρη απεργία θα επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Το πρόβλημα όμως δεν πρόκειται να το λύσουμε από το σπίτι μας. Δυστυχώς η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και υπάρχουν δύο επιλογές. Αυτή της απάθειας και του ωχαδερφισμού και αυτή της έμπρακτης προσπάθειας και της συμμετοχής. 

Ο ΠΣΑΕΠ από την ίδρυσή του έχει επιλέξει το δεύτερο στρατόπεδο. Εσύ στην επόμενη κινητοποίηση ποιο στρατόπεδο θα επιλέξεις; 

Σχόλια