ΠΣΑΕΠ_Πότε και πώς απενεργοποιούμε τη δήλωσή μας

Π.Σ.Α.Ε.Π.
-
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ


Συνάδελφοι μετά από εύλογο και εύστοχο ερώτημα που τέθηκε από αναπληρώτρια - μέλος του ΠΣΑΕΠ διευκρινίζουμε τα παρακάτω όσον αφορά την απενεργοποίηση της δήλωσης. 

Αν κάποιος αναπληρωτής δεν θέλει να εργαστεί για παράδειγμα στην ειδική αγωγή και θέλει να εργαστεί μόνο στην γενική πρέπει να απενεργοποιήσει την αίτηση ειδικής. Αυτό γίνεται με δύο τρόπους, από τους οποίους ο ένας είναι ξεκάθαρος και έχει αναφερθεί. 

  • Ο αναπληρωτής δεν συμπληρώνει καμία περιοχή στην αίτησή του και δεν πατάει ποτέ το κουμπί της καταχώρισης κι έτσι δεν έχει κάνει δήλωση και δεν πρόκειται να τον καλέσουν στους πίνακες ειδικής αγωγής. 

  • Όμως κάποιος αναπληρωτής που έχει κάνει ήδη δήλωση και θέλει να την απενεργοποιήσει με το παραπάνω σκεπτικό θα έπρεπε απλά να αφαιρέσει όλες τις περιοχές που δήλωσε. Αν όμως προσπαθήσει  να αφαιρέσει όλες τις περιοχές από τη δήλωσή του και να πατήσει "καταχώριση" τότε του εμφανίζεται το παρακάτω μήνυμα, όπως φαίνεται στην εικόνα. 


Πώς μπορεί να κάνει λοιπόν απενεργοποίηση της δήλωσης του ο αναπληρωτής που ήδη έχει δηλώσει περιοχές είναι το εύλογο ερώτημα; 

Η εγκύκλιος αναφέρει ότι απενεργοποίηση μπορεί να γίνει μετά την κύρωση των πινάκων. Όμως οι πίνακες έχουν κυρωθεί και δεν υπάρχει δίνεται δυνατότητα απενεργοποίησης γι αυτούς που ήδη έχουν συμπληρώσει περιοχές!

Ο ΠΣΑΕΠ λοιπόν επικοινώνησε με το Υπουργείο για να ζητήσει διευκρινίσεις για το παραπάνω θέμα. Εν τέλει μας διαβεβαίωσαν ότι μόλις τελειώσει η προθεσμία των δηλώσεων προτιμήσεων, τότε θα εμφανιστεί και επιλογή απενεργοποίησης της αίτησης. 

Όσοι λοιπόν έχετε δηλώσει περιοχές και θέλετε να απενεργοποιήσετε την αίτηση πρέπει να περιμένετε τη λήξη των δηλώσεων για να σας δοθεί αυτή η δυνατότητα. 


Έμπρακτα ο ΠΣΑΕΠ καθημερινά βρίσκεται δίπλα στους αναπληρωτές με δράση, ενημέρωση, άμεση και συνεχή κινητοποίηση.. 
Στήριξε την προσπάθεια του συλλόγου, δυνάμωσε τη φωνή ΣΟΥ, γίνε μέλος εδώ

Σχόλια