ΠΣΑΕΠ - Ανακοίνωση για τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε θέση γραμματέων Π.Ε. στα δικαστήρια

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Ανακοίνωση του Π.Σ.Α.Ε.Π. για τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε θέση γραμματέων στα δικαστήρια.

Συνάδελφοι, όπως σας είχαμε ανακοινώσει και τις προηγούμενες ημέρες, ο ΠΣΑΕΠ από την πρώτη στιγμή στάθηκε ενάντια στον απαράδεκτο αποκλεισμό των νηπιαγωγών και των δασκάλων από την προκήρυξη 1Κ/2017 που αφορά στην πρόσληψη μόνιμου προσωπικού σε θέσεις γραμματέων Π.Ε. στα δικαστήρια.

Αρχικά μέσω ανακοίνωσής μας που καταθέσαμε στο Υπουργείο Παιδείας και στο Υπουργείο Δικαιοσύνης εκφράσαμε την ένστασή μας απέναντι στον αποκλεισμό συγκεκριμένων πτυχίων ( νηπιαγωγών και δασκάλων ) από την προκήρυξη.

Στην συνέχεια ήρθαμε σε επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς του Υπουργείου Δικαιοσύνης προκειμένου να μας πληροφορήσουν γιατί προέβησαν στους εν λόγω αποκλεισμούς. Μας μετέφεραν ότι η προκήρυξη βασίστηκε σε παλαιότερο νόμο (294/1976)και τις προσθήκες που έγιναν τα τελευταία 40 χρόνια, οι οποίες δεν εμπεριέχουν τόσο νηπιαγωγούς, όσο και δασκάλους.

Σήμερα σε επικοινωνία που είχαμε με το Συνήγορο του Πολίτη ζητήσαμε να αναλάβουν την περίπτωσή μας, δηλαδή τον έλεγχο για τη νομιμότητα του αποκλεισμού δασκάλων και νηπιαγωγών από τη συγκεκριμένη προκήρυξη στα πλαίσια της ισονομίας και της ίσης μεταχείρισης και ευκαιρίας για εργασία, κάτι το οποίο έγινε δεκτό. Ως εκ τούτου στείλαμε όλα τα απαραίτητα στοιχεία σε ηλεκτρονική αναφορά, όπως μας ζητήθηκε.

Συνάδελφοι, όλοι μας οφείλουμε να προστατέψουμε τα δικαιώματά μας και να εναντιωθούμε σε οποιαδήποτε αυθαιρεσία . Ο ΠΣΑΕΠ πιστός στις αρχές του πως όλοι μαζί ενωμένοι θα πρέπει να διεκδικήσουμε αυτά που μας αξίζουν, προέβη στις παραπάνω ενέργειες ώστε να προστατέψει και να υπερασπιστεί τα μέλη του. Δυστυχώς, η διαίρεση του κλάδου σε ομάδες συμφερόντων που έχει επιτευχθεί εδώ και χρόνια από το Υπουργείο Παιδείας καλά κρατεί. Είναι ιστορικά αποδεδειγμένο πως οι διεκδικήσεις επιτυγχάνονται όταν υπάρχει σύμπνοια και μαζικότητα. Εμείς θα συνεχίσουμε με αυτές τις αρχές να παλεύουμε για τα δικαιώματα όλων των αναπληρωτών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Συνάδελφοι, σε διάστημα λίγων μηνών ο σύλλογος έχει γιγαντωθεί χάρη στην στήριξή σας που πηγάζει από τη δράση και την ακεραιότητα του συλλόγου. Εμείς θα συνεχίσουμε με τις παραπάνω αρχές να παλεύουμε για τα δικαιώματα όλων των αναπληρωτών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Συνεχίζουμε ενωμένοι για να μπορέσουμε να βγούμε νικητές στον αγώνα μας. 

Ελάτε μαζί μας σε αυτόν τον αγώνα: 
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe120lat1mYPMqTmwB-IX-WHMgoRzsDr6dj1W07nsZF9GL8pg/viewform 

Σχόλια