Διαδοχικές συναντήσεις του ΠΣΑΕΠ με το Υπουργείο για τους αναπληρωτές που δε δήλωσαν το κουτάκι της παράλληλης στήριξης

Π.Σ.Α.Ε.Π – ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.


Στο Υπουργείο παρευρέθηκε σήμερα ο Π.Σ.Α.Ε.Π. μαζί με μέλη αναπληρωτών οι οποίοι αντιμετώπισαν προβλήματα κατά την α' φάση παράλληλης στήριξης, αφού είτε λόγω δυσκολίας κατανόησης του κειμένου, είτε από αμέλειά τους δεν επέλεξαν το κουτάκι της παράλληλης στήριξης .  

Ως επίσημος φορέας ο Π.Σ.Α.Ε.Π. εκπροσώπησε τη συγκεκριμένη ομάδα αναπληρωτών και κατέθεσε υπόμνημα, ζητώντας να ληφθεί σοβαρά υπόψη ότι οι συγκεκριμένοι αναπληρωτές στην αίτηση της γενικής αγωγής έχουν επιλέξει την παράλληλη στήριξη άρα ότι είναι προφανές ότι στη δήλωση της ειδικής αγωγής δε το έκαναν συνειδητά. Επίσης διαμηνύσαμε στο Υπουργείο ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος ένας μεγάλος αριθμός ατόμων με αρκετή προϋπηρεσία στις δομές της ειδικής αγωγής να μείνουν άνεργοι λόγω αυτής της αβλεψίας, κάτι που θα τους ακολουθεί και τα επόμενα χρόνια καθώς θα χάσουν αρκετές θέσεις στον πίνακα. Μάλιστα θέσαμε και το θέμα της ποιότητας της εκπαίδευσης στην περίπτωση που εξαντληθούν οι πίνακες της ειδικής αγωγής και αναγκαστεί το Υπουργείο να προσλάβει δασκάλους και νηπιαγωγούς από τους πίνακες γενικής, ενώ οι συνάδελφοί τους με εξειδίκευση θα παραμένουν άνεργοι τιμωρούμενοι για την αμέλειά τους.

Ζητήσαμε να ανοίξει το σύστημα και να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους εκπαιδευτικούς (για να τηρηθεί η ισονομία και η ισότητα) να επιλέξουν “ΝΑΙ” στην παράλληλη στήριξη, χωρίς φυσικά να δίνεται η δυνατότητα για τροποποίηση οποιουδήποτε άλλου στοιχείου της αίτησης, ώστε να έχουν δυνατότητα πρόσληψης στο β' φάση παράλληλης στήριξης.

Το Υπουργείο θα διερευνήσει το θέμα, καθώς εκτός από την καλή πρόθεση που υπάρχει πρέπει να μην προσκρούει νομικά κάπου. Τις επόμενες μέρες θα είμαστε σε επικοινωνία με το Υπουργείο και για ότι νεότερο θα ενημερώσουμε.


Κλείνοντας, θέλουμε να δηλώσουμε ως Π.Σ.Α.Ε.Π ότι στηρίζουμε έμπρακτα τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς που αντιμετωπίζουν το συγκεκριμένο πρόβλημα, όπως πράττουμε άλλωστε για οποιοδήποτε μέλος του συλλόγου μας. Αναγνωρίζουμε ότι το λάθος ήταν δικό τους, αλλά δε μπορούμε να τους καταδικάσουμε στην ανεργία. Όχι τουλάχιστον εμείς. Τέλος, θεωρούμε ότι η αλληλεγγύη και η ενσυναίσθηση είναι βασικά στοιχεία για να προχωρήσει μπροστά ο κλάδος και να ενωθούν όλοι οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί.    


Το ΔΣ του Συλλόγου

Αναγνωστόπουλος Γεώργιος (Πρόεδρος)
Μπαξεβανίδης Θοδωρής (Αντιπρόεδρος)
Πασχάλης Αλέξανδρος (Γενικός Γραμματέας)
Δοξαστάκη Χρυσούλα (Οργανωτική Γραμματέας)
Μήτση Ουρανία (Αναπληρώτρια Γραμματέας)
Σαμαράς Γεώργιος (Ταμίας)
Ντερέκα Γεωργία (Μέλος)

Σχόλια