ΠΣΑΕΠ Οδηγός συμπλήρωσης της αίτησης για την ένταξη στους πίνακες αναπληρωτών

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα διαρκέσει έως τις 30/4





Οδηγίες για την αίτηση στον ΟΠΣΥΔ










  • Μπαίνουμε στην σελίδα https://opsyd.sch.gr / και πληκτρολογούμε  με τον κωδικό μας

( στην περίπτωση που τον έχουμε ξεχάσει πατάμε εκεί που λέει : «Ξεχάσατε την ονομασία χρήστη ή τον κωδικό σας; Δηλώσατε λανθασμένο email ή δεν λάβατε email ενεργοποίησης λογαριασμού;»  για να μας σταλούν νέοι κωδικοί).


  •    Πριν κάνουμε την αίτηση πηγαίνουμε εκεί που λέει Φάκελος και ελέγχουμε όλα τα στοιχεία μας εάν είναι ορθά καταχωρημένα.


  •   Μετά πηγαίνουμε εκεί που λέει αιτήσεις και διαλέγουμε τη αίτηση του κλάδου μας : Αναπληρωτή για γενική , Αναπληρωτή ΣΜΕΑΕ για ειδική και Αναπληρωτή σε Μουσικά σχολεία.


  •   Έπειτα διαλέγουμε Α/βαθμια και πατάμε συνέχεια.

  •  Στην συνέχεια αφού μας έχει τα στοιχεία μας πιο κάτω έχει δυο πίνακες έναν μπλε και έναν πράσινο , μεταφέρουμε τον κωδικό μας π.χ. ΠΕ70 από τον μπλε στον πράσινο πίνακα.

Για τους συναδέρφους των ειδικοτήτων η διαδικασία είναι η ίδια απλά επιλέγουν το πεδίο
            Β/βαθμια

Το μεταφέρουμε επιλέγοντας τον κωδικό που κλάδου μας και πατώντας το πρώτο βελάκι έτσι ώστε ο κωδικός να πάει στον πίνακα με το πράσινο πλαίσιο.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΕ ΓΕΝΙΚΉ ΚΑΙ ΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ  ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΟ


  • Αφού έχουμε κάνει την μεταφορά πατάμε καταχώρηση. 

  •   Μετέπειτα πηγαίνουμε στο ιστορικό αιτήσεων και στα αριστερά της αίτησης πρέπει να αναγράφεται η ημερομηνία που έγινε και στα δεξιά με πράσινα γράμματα «Ενεργοποιημένη»  .


  •    Για να έχουμε αρχείο με την αίτηση μας πατάμε το πράσινο εικονίδιο που  λέει Εξαγωγή σε PDF . ( προσοχή γιατί με το κόκκινο εικονίδιο ακυρώνουμε την αίτηση )


  •   Στο αρχείο PDF  βλέπουμε την αίτηση μας εάν έχει τα σωστά στοιχεία και εάν στο κάτω μέρος του εγγράφου εκεί που γράφει :

 ΔΗΛΩΝΩ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΚΑΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΩΝ ΣΥΝΕΠΕΙΩΝ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 8 ΤΟΥ Ν.1599/86 ΟΤΙ:
Και τα 11 σημεία (11 είναι τα σημεία μαζί με το σημείο που αναφέρει την εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων)  θα πρέπει να είναι σωστά.

  •    Στην περίπτωση που θέλετε να επεξεργαστείτε την αίτησή σας

Επιλέγεται ιστορικό αιτήσεων και έπειτα το μπλε μεγεθυντικό φακό που γράφει Προβολή/ Επεξεργασία .

Στην φετινή δήλωση δεν υπάρχει το κουτάκι του δημοσίου υπαλλήλου , ούτε το κουτάκι για την ιδιοκτησία φροντιστηρίου (τα οποία ισχύουν αυτόματα με βάση τον νόμο).   

Οι παραπάνω οδηγίες είναι ενδεικτικές .

Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας. 

Σχόλια