ΠΣΑΕΠ_Γενική Συνέλευση - Σάββατο 5 Μαΐου, 11.00 π.μ - Αποφασίζουμε μαζί!


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ


Το Σάββατο 5 Μαΐου και ώρα 11.00 π.μ. στα γραφεία της ΔΟΕ (Ξενοφώντος 15Α – Σύνταγμα), ο ΠΣΑΕΠ καλει τα μέλη του στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου.

Η παρουσία μας εκεί πρέπει να είναι μαζική για πολλούς λόγους...

Αρχικά, διότι για ορισμένα σοβαρά θέματα όπως ο τρόπος μόνιμων διορισμών δεν μπορεί να είναι απόφαση των μελών του Δ.Σ. Δεν μπορεί να είναι φυσικά απόφαση “εκλεγμένου” Δ.Σ. σε καφετέριες μεταξύ συγγενών και φίλων. Δεν μπορεί να είναι απόφαση εκλεγμένων με συνοπτικές διαδικασίες “εκπροσώπων” που δεν φιλοτιμήθηκαν καν να απεργήσουν στις προηγούμενες κινητοποιήσεις.

Θυμίζουμε πως οι εκλογές του ΠΣΑΕΠ έγιναν σε Αθήνα, Κρήτη και Πάτρα, ημέρα Σάββατο, από τις 9 το πρωί ως τις 17.00 το απόγευμα, με παρουσία τριών δικηγόρων που μας ορίστηκαν, με ότι συνεπάγεται αυτό για την εγκυρότητα της διαδικασίας.

Ως ΠΣΑΕΠ πιστεύουμε πως μόνο η δύναμη μιας Γενικής Συνέλευσης και η δημοκρατικότητα που απορρέει από αυτήν είναι ικανή να δεσμεύσει το Δ.Σ. για την κατάθεση ορισμένων πολύ σημαντικών προτάσεων που αφορούν το μέλλον μας.

Συνάδελφοι, η περίοδος που διανύουμε είναι ιδιαίτερα κρίσιμη. Κινητοποισεις, Διορισμοί, Ειδική Αγωγή, Δικαιώματα αναπληρωτών είναι μερικά από τα θέματα τα οποία είναι σε διεργασία και δεν μπορεί το Υπουργείο να αποφασίσει μόνο του για εμάς. Ως ΠΣΑΕΠ δεν μπορούμε και δεν πρέπει να απέχουμε είτε στις κινητοποιήσεις, είτε στον διάλογο.

Εμείς δεν εκπροσωπούμε τον εαυτό μας, αλλά τα επίσημα εγγεγραμμένα μέλη μας και γι αυτό τον λόγο σας καλούμε στην Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας. Για να αποφασίσουμε όλοι μαζί τη στάση που θα κρατήσει το Δ.Σ. του ΠΣΑΕΠ αυτήν την κρίσιμη περίοδο, αλλά και τις προτάσεις που θα καταθέσει.

Όπως έχουμε ενημερώσει, ο Υπουργός στην προηγούμενη συνάντηση κάλεσε όλους τους παρευρισκομένους φορείς να καταθέσουν προτάσεις για τον τρόπο διορισμού. Κοινή γραμμή και συμφωνία όλων των συλλόγων αναπληρωτών ήταν ότι δεν θα προβούμε σε καμία συνάντηση αν δεν ανακοινωθεί πρώτα ο αριθμός και η ημερομηνία διορισμών. Κάτι τέτοιο δεν τηρήθηκε όπως θα είδατε, αφού ήδη υπήρξε μεμονωμένη συνάντηση κάποιων συλλόγων με τον Υπουργό. Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε πλέον είναι δώσουμε τον λόγο στα μέλη μας. Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τη διεκδίκηση μόνιμων διορισμών από την επόμενη σχολική χρονιά. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Υπενθυμίζουμε ότι δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη που έχουν συμπληρώσει τη φόρμα εγγραφής ( https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe120lat1mYPMqTmwB-IX-WHMgoRzsDr6dj1W07nsZF9GL8pg/viewform ) και έχουν τακτοποιήσει την συνδρομή τους (3€) στον παρακάτω λογαριασμό:
Τράπεζα Πειραιώς, GR71 0171 7250 0067 2514 0453 931 (Να αναγράφεται "Ονοματεπώνυμο-Εγγραφή στον ΠΣΑΕΠ" ως αιτολογία κατάθεσης)

*Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης θα ανακοινωθούν σύντομα στα εγγεγραμμένα μέλη μας.
*Αν κάποιος είναι εγγεγραμμένο μέλος μας, μπορεί να τακτοποιήσει τη συνδρομή του ανήμερα της Γ.Σ.
**Στα μέλη μας που είναι μακριά και αδυνατούν να παρευρεθούν θα δοθεί δυνατότητα κατάθεσης και ανάγνωσης των προτάσεών τους.


Σχόλια