ΠΣΑΕΠ_Ανακοίνωση για την κινητοποίηση στις 2/3


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Συνάδελφοι,

Σήμερα η ΔΟΕ αποφάσισε 3ωρη στάση εργασίας για την Παρασκευή 2/3 για τις τρεις τελευταίες ώρες του πρωινού και τις τρεις πρώτες ώρες του απογευματινού προγράμματος.

Όλοι όσοι βρίσκονται στο νομό Αττικής έχουμε πλέον τη δυνατότητα να παρευρεθούμε στο Υπουργείο και να διεκδικήσουμε αυτά που μας αναλογούν.

Γνωρίζουμε ότι κάποιοι βρίσκονται σε μακρινές περιοχές και επιθυμούν να διαδηλώσουν μαζί μας.

Γνωρίζουμε ότι κάποιοι εντός Αττικής πηγαίνουν σε γκρουπάκια στα σχολεία τους και δυσκολεύονται να παρευρεθούν ακόμα και με τη τρίωρη στάση εργασίας της ΔΟΕ.

Όμως, οι τοπικοί σύλλογοι έχουν τη δυνατότητα (και πολλοί θα το πράξουν) να προκηρύξουν συμπληρωματική τρίωρη στάση εργασίας για τις τρεις πρώτες ώρες. Άρα λοιπόν μαζί με αυτήν της ΔΟΕ δεν πηγαίνουμε καθόλου σχολείο και πάμε Υπουργείο.

Το μόνο που χρειάζεται, ειδικά για τους ερχόμενους από μακριά, είναι να ενημερωθούν από τον τοπικό τους Σύλλογο αν προκήρυξε τρίωρη στάση εργασίας.

Ανακεφαλαιώνοντας:
  1. Αν είμαστε από μακριά ενημερωνόμαστε από τον τοπικό σύλλογο μας αν θα προκηρύξει στάση εργασίας το πρωί, ώστε να μην πάμε καθόλου σχολείο. Δεν μένουμε μόνο στην ενημέρωση, αλλά το ζητάμε επιτακτικά και ως μέλη του Συλλόγου και της ΔΟΕ.
  2. Ενημερωνόμαστε αν ο τοπικός μας σύλλογος βάζει λεωφορεία για την μετακίνηση μας στο Υπουργείο.
  3. Οι εργαζόμενοι στην Αττική μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μόνο τη στάση εργασίας της ΔΟΕ και να πάμε στο σχολειό το πρωί, να φύγουμε τις τρεις τελευταίες και να κατευθυνθούμε στο Υπουργείο. Σε περίπτωση που υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες, ακολουθούμε κι εμείς το βήμα 1. Σε καμία περίπτωση δεν αφήνουμε τους άλλους να αγωνιστούν πάλι για εμάς, γιατί δεν αρκούν, πρέπει να είμαστε όλοι.

Η ιδρυτική διακήρυξη του ΠΣΑΕΠ έθετε ως προϋπόθεση, για την σοβαρή διεκδίκηση των πάγιων αιτημάτων μας, την ενότητα όλων των δυνάμεων, είτε συλλογικών είτε ατομικών. Την παραπάνω πρόταση εμείς την κάναμε πράξη και θα συνεχίσουμε και την Παρασκευή με τη δυναμική συμμετοχή μας, κάτι που έχουμε εξαγγείλει εδώ και καιρό με αναλυτική ανακοίνωσή μας. Ελπίζουμε με τη νοοτροπία και το πνεύμα με το οποίο κινούμαστε εδώ και 2 περίπου χρόνια να βάλαμε στο μυαλό κάποιων συναδέλφων μας ότι ελπίδα υπάρχει, αρκεί να αγωνιστούμε όλοι μαζί. Ότι στα κοινά αιτήματα δε χωράνε διαφορές και προσωπικά συμφέροντα.

Ελπίζουμε πως από εδώ και στο εξής ο κλάδος και οι συλλογικότητές του θα αρπάξουν αυτήν την ευκαιρία για τη σύσταση κοινού μετώπου και διευρυμένης συνεργασίας ως στην επίτευξη του τελικού μας στόχου. Φαινόμενα αποκλεισμού, όπως έγινε με τον ΠΣΑΕΠ και με άλλες συλλογικότητες δεν πρέπει να επαναληφθούν, αν θέλουμε να μιλάμε στην πραγματικότητα για σύσταση όλων των δυνάμεων. Παρ' όλα αυτά για μία ακόμη φορά, εμείς θα είμαστε εκεί μαζί με όλους, δείχνοντας τον δρόμο και τον τρόπο.

Συνάδελφε,

Να έρθεις! Δεν περισσεύεις!




Σχόλια