ΠΣΑΕΠ_Ενημέρωση για προσλήψεις αναπληρωτών - Κατάθεση εγγράφων για ώρα σίτισης (διδακτικό ωράριο), πληρωμές υπερωριών, δικαίωμα χρήσης μειωμένου ωραρίου

ΠΣΑΕΠ
-
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ


Συνάδελφοι, παρευρεθήκαμε σήμερα στο Υπουργείο, ενημερωθήκαμε για προσλήψεις αναπληρωτών και καταθέσαμε 2 έγγραφα, ζητώντας επίσημες έγγραφες απαντήσεις στα παρακάτω:

1) Σαφείς διευκρινήσεις για την ώρα σίτισης στο Ολοήμερο και αν θα συνεχίσει να υπολογίζεται ως διδακτική.

2) Άμεση διεκπεραίωση του θέματος καταβολής υπερωριών των (ΕΣΠΑ) αναπληρωτών στα ολιγοθέσια και των αναπληρωτών που δεν μπορούν να ασκήσουν το δικαίωμα τους για χρήση μειωμένου ωραρίου (κατά 2 ώρες) με τέκνο κάτω των 2 ετών.

Για το θέμα της ώρας σίτισης και το ενδεχόμενο αποχαρακτηρισμού της συγκεκριμένης διδακτικής ώρας, σε προφορικό επίπεδο δεν υπήρξε ούτε ρητή διάψευση, ούτε επιβεβαίωση, γεγονός που δείχνει πως υφίσταται θέμα και παραμένει ανοιχτό. Από την πλευρά μας αιτιολογήσαμε τις επιπτώσεις μιας πρόσθετης συμπίεσης του ωραρίου σε επίπεδο σχολικών μονάδων και τους τριγμούς που μπορεί να επιφέρει στην εκπαιδευτική κοινότητα συνολικά (σε μόνιμους και αναπληρωτές). 

Για το ζήτημα της πληρωμής των υπερωριών ενημερωθήκαμε πως υπάρχει πλέον κινητικότητα και αναμένεται σύντομα να διευθετηθεί συνολικά. 


ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

Στο θέμα των προσλήψεων αναπληρωτών στην Π.Ε., το αρμόδιο τμήμα μας πληροφόρησε πως σήμερα απέστειλαν και οι τελευταίες διευθύνσεις τα κενά προκειμένου να προχωρήσει το Υπουργείο σε προσλήψεις όλων των κλάδων της Π.Ε. σε Γενική και Ειδική Αγωγή (εκτός Παράλληλης Στήριξης στη φάση αυτή). Ο αριθμός των πιστώσεων είναι μικρότερος από 1000, ενώ ορισμένες από αυτές θα κρατηθούν για έκτακτες ανάγκες. 

 Οι προσλήψεις θα ανακοινωθούν το πιθανότερο αρχές της επόμενης εβδομάδας, όπως είχαμε ενημερώσει από τα μέσα Δεκέμβρη, καθώς δύσκολα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία αύριο. 

Στηρίξτε έμπρακτα τον σύλλογο που βρίσκεται καθημερινά δίπλα στους αναπληρωτές. Συμπληρώστε τη φόρμα εδώ 
Σχόλια