ΠΣΑΕΠ_Κινήσεις για διεκδίκηση μόνιμων διορισμών μέσω του 36μηνου

ΠΣΑΕΠ
-
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ


Ο ΠΣΑΕΠ πιστός στον κύριο σκοπό και στόχο του που είναι ο μόνιμος διορισμός μας, θα συμμετάσχει την ερχόμενη εβδομάδα σε ένα μπαράζ συναντήσεων που στόχος τους θα είναι η διεκδίκηση των μονίμων διορισμών μέσω του 36μηνου εργασίας.Θυμίζουμε ότι έχει υπάρξει απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου η οποία αναφέρει ότι οι συμβασιούχοι που έχουν συμπληρώσει 36 μήνες προϋπηρεσίας στο δημόσιο, στα κράτη μέλη της Ε.Ε. δικαιούνται μόνιμο διορισμό.
Η απόφαση αυτή, όταν εκδόθηκε δημιούργησε προσδοκίες μονιμοποιήσεων στην πρωτοβάθμια, όχι μόνο αυτών που έχουν ήδη 36  μήνες προϋπηρεσίας, αλλά και αυτών που θα την συμπληρώσουν αργότερα. Προς το παρόν τίποτα στη χώρα μας δεν έχει τελεσιδικήσει θετικά. Ο ΠΣΑΕΠ από την πρώτη στιγμή παρακολουθεί το θέμα και συνεχώς προσπαθεί να βρει την άκρη του νήματος. Για τον λόγο αυτό θα προχωρήσουμε σε συνάντηση - επικοινωνία με 2 δικηγόρους. Ο ένας εξ αυτών έχει ήδη ξεκινήσει την διαδικασία και έχει καταθέσει το θέμα σε Ελληνικό δικαστήριο και ο άλλος ετοιμάζει κρούση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και φυσικά με την ΔΟΕ, η οποία έχει δεσμευθεί από πέρυσι ότι μέχρι το τέλος του σχολικού έτους θα υπάρξει προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση από τον σύλλογο για όλα όσα ειπώθηκαν, ώστε να σχηματίσουν όλοι μια άποψη για την συγκεκριμένη υπόθεση.

Ο ΠΣΑΕΠ ως ο πολυπληθέστερος σύλλογος αναπληρωτών  της πρωτοβάθμιας έχει αφουγκραστεί τους συναδέρφους και έχει αναλάβει την ευθύνη στο να βάλει τέλος στην εκμετάλλευση των αναπληρωτών και στο καθεστώς ομηρίας που βιώνουμε. Εξάλλου, όπως όλοι γνωρίζετε ο ΠΣΑΕΠ δεν είναι πρόσωπα, ο ΠΣΑΕΠ είμαστε όλοι εμείς.

Στηρίξτε έμπρακτα τον σύλλογο που βρίσκεται καθημερινά δίπλα στους αναπληρωτές. Συμπληρώστε τη φόρμα εδώ 

Σχόλια

  1. ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΟΥΤΕ, ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΟΙΚΗΘΕΙ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΓΚΟΥΦΗ! ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΘΡΕΨΟΥΜΕ ΓΕΝΙΕΣ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΩΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου