ΠΣΑΕΠ_Ενημέρωση για Β' φάση Γενικής - Συγκέντρωση αναπληρωτών για δωρεάν στέγαση

ΠΣΑΕΠ
-
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ


Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε σήμερα έξω από το Δημαρχείο Σαντορίνης από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που ζητάνε την εφαρμογή του νόμου για δωρεάν στέγαση και σίτιση, έπειτα από την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο νησί. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και οργανώθηκε από πρωτοβουλία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που έφτασαν τις προηγούμενες μέρες στο νησί.

Σε επικοινωνία που είχαμε με μέλη του ΠΣΑΕΠ, αλλά και τον τοπικό σύλλογο μας επιβεβαίωσαν ότι έχουν φτάσει πάνω από 90 αναπληρωτές οι οποίοι είτε ψάχνουν και δεν βρίσκουν σπίτι, είτε είτε βρίσκουν με ενοίκιο άνω των 500€ με αποτέλεσμά να διαμένουν σε πανάκριβα ξενοδοχεία ή να κοιμούνται στην παραλία.
*Η φωτογραφία είναι όπως της απέστειλε στον ΠΣΑΕΠ η Ελένη Μπλαντά

Ο τοπικός σύλλογος εκπαιδευτικών Θήρας, ο οποίος όντας ιδιαίτερα δραστήριος έχει αναδείξει το θέμα πολλάκις, μαζί με αναπληρωτές εκπαιδευτικούς είχαν πολύωρη συζήτηση με τον Δήμαρχο στην οποία αποφασίστηκε να συνταχθεί έγγραφο - αίτημα προς το Υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο Εσωτερικών το οποίο θα ζητά τον περιορισμό της διάρκειας του airbnb, αποκλειστικά στους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, ώστε να μπορούν οι δημόσιοι υπάλληλοι του νησιού να ενοικιάσουν σπίτια σε ικανοποιητικές τιμές. Το έγγραφο θα συνταχθεί και θα αποσταλεί άμεσα και αναμένουμε εξελίξεις.

* Ο εκπρόσωπος του ΠΣΑΕΠ που βρέθηκε στο Υπουργείο σήμερα ζήτησε άμεση λύση του προβλήματος και εφαρμογή κι επέκταση του νόμου για όλους τους αναπληρωτές. Η απάντηση που έλαβε για το πρώτο ήταν ότι αποτελεί θέμα αποκλειστικά των Δήμων και δεν μπορεί να εμπλακεί το Υπουργείο Παιδείας και για το δεύτερο ότι εμπλέκονται περισσότερα από ένα Υπουργεία, κάτι το οποίο μόνο ως ικανοποιητική απάντηση δεν λογίζεται. 

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε σήμερα από το Υπουργείο Παιδείας η β φάση γενικής για όλες τις ειδικότητες αναμένεται το πιθανότερο στα τέλη Σεπτέμβρη με την πιθανότητα να πραγματοποιηθούν και αρχές Οκτώβρη. 

Σχόλια