ΠΣΑΕΠ_Συγκεντρωτικές επισημάνσεις στους αναπληρωτές για τις δηλώσεις πριν εκπνεύσει η προθεσμία

Π.Σ.Α.Ε.Π.
-
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΏΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ


Συνάδελφοι, επειδή σε λίγες ώρες εκπνέει η προθεσμία των δηλώσεων προτίμησης και ακόμα δεχόμαστε αμέτρητα μηνύματα με απορίες σας παρουσιάζουμε τα βασικά σημεία τα οποία πρέπει να γνωρίζετε πριν εκπνεύσει η προθεσμία. 

1. Στις 12.00 το βράδυ κλείνει το σύστημα και από τότε κι έπειτα δεν έχουμε κανένα δικαίωμα τροποποίησης της αίτησης παρά μόνο εάν ανήκουμε σε μία από τις παρακάτω κατηγορίες: 
Κάποια στιγμή, όποτε το αποφασίσει ο Υπουργός (ίσως πριν τα Χριστούγεννα) θα ανοίξει ο opsyd μόνο για να ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΝ περιοχές οι αναπληρωτές που δεν θα έχουν προσληφθεί. ΠΡΟΣΟΧΗ! Μόνο σε προθεσμία που θα αποφασίσει ο Υπουργός, από αύριο "κλειδώνουν" οι δηλώσεις μας. 

2. Αν κάποιος έχει δηλώσει περιοχές και θέλει να απενεργοποιήσει τη δήλωσή του θα έχει αυτό το δικαίωμα από αύριο. 

3. Στην δήλωση της ειδικής αγωγής ΔΕΝ υπάρχει το κουτάκι της παράλληλης. Θεωρείται αυτόματα ότι έχετε αποδεχτεί πρόσληψη στην παράλληλη στήριξη εφόσον βρίσκεστε στον πίνακα της ειδικής. 

4. Στην δήλωση της γενικής αγωγής αν κάποιος αποδεχτεί πρόσληψη σε ΔΥΕΠ τότε αποδέχεται πρόσληψη στις περιοχές που έχει δηλώσει παραπάνω με τη σειρά που τις έχει δηλώσει. Αν έχει δηλώσει μόνο πλήρους ωραρίου τότε αποδέχεται πρόσληψη σε ΔΥΕΠ μόνο πλήρους και αντίστοιχα για το μειωμένο. 

5. Η πρώτη φάση ειδικής θα τρέξει μαζί για ΣΜΕΑΕ, Παράλληλη και ΚΕΔΔΥ. Αναλυτικότατες λεπτομέρειες για τον τρόπο που θα λειτουργήσει το σύστημα και τον σωστό τρόπο δήλωσης των ΚΕΔΔΥ ανάλογα με τις προτιμήσεις μας θα βρείτε εδώ και εδώ αντίστοιχα.

6. Κάποιος που θα προσληφθεί ως αναπληρωτής μειωμένου ωραρίου στις  ΔΥΕΠ διατηρεί δικαίωμα αναβάθμισης σε πλήρους ωραρίου, όχι όμως χωρίς προϋποθέσεις. Δείτε εδώ  σε ποιες περιπτώσεις.

7. Αν κάποιος δεν συμπληρώσει το κουτάκι των ΔΥΕΠ τότε ΔΕΝ αποκλείεται από προσλήψεις ΖΕΠ.

8. Αν κάποιος αρνηθεί πρόσληψη ειδικής αγωγής τότε βγαίνει και από τους πίνακες της γενικής και αντίστροφα. Προσοχή λοιπόν!

9. Όσοι δεν υπηρετούμε αυτή τη στιγμή στο δημόσιο βάζουμε "ΟΧΙ" στην ένδειξη Δημόσιος υπάλληλος. Δείτε  εδώ πως γίνεται.

10. Φέτος ΔΕΝ θα υπάρξει περιορισμός στην δήλωση σχολείων όπως συνέβη πέρυσι, δημιουργώντας τεράστιες αδικίες, ειδικά στην νησιώτικες περιοχές.  Αυτό συμβαίνει διότι όλες οι προσλήψεις θα γίνουν μέσω ΕΣΠΑ. 

11. Για όσους "κυνηγάνε" τα δυσπρόσιτα ενημερώνουμε ότι πρέπει να προσέξουν, διότι είναι σε διαδικασία η αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων η οποία θα ανακοινωθεί μέσα στη χρονιά αλλάζοντας τα δεδομένα (αν ισχύσει από την τρέχουσα σχολική περίοδο). Δηλαδή κάποιος που πήγε σε δυσπρόσιτο μπορεί εν τέλει να αποχαρακτηριστεί από δυσπρόσιτο και να μην πάρει διπλά μόρια. Κινούμαστε λοιπόν με τους παλιούς πίνακες δυσπροσίτων που κυκλοφορούν στο ίντερνετ. Ενημερώνουμε ότι τα δυσπρόσιτα θα λιγοστέψουν, κυρίως στην ηπειρωτική Ελλάδα. 

Έμπρακτα ο ΠΣΑΕΠ καθημερινά βρίσκεται δίπλα στους αναπληρωτές με δράση, ενημέρωση, άμεση και συνεχή κινητοποίηση.. 
Στήριξε την προσπάθεια του συλλόγου, δυνάμωσε τη φωνή ΣΟΥ, γίνε μέλος εδώ



Σχόλια