ΠΣΑΕΠ - Αποτελέσματα εκλογών

Πραγματοποιήθηκε χθες η πρώτη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ του Π.Σ.Α.Ε.Π, ώστε να συγκροτηθεί σε σώμα σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών της 10ης Ιουνίου 2017. Όπως ορίζει το άρθρο 28 του καταστατικού μας εκλέχτηκαν με μυστική ψηφοφορία και ομόφωνα οι εξής:

Πρόεδρος: Αναγνωστόπουλος Γεώργιος
Αντιπρόεδρος: Μπαξεβανίδης Θεόδωρος
Γενικός Γραμματέας: Μαγαλιός Κωνσταντίνος
Αναπληρωτής Γραμματέας: Παπαθεμελής Νίκος
Οργανωτικός Γραμματέας: Πετρίδης Αντώνης
Ταμίας: Μήτση Ουρανία
Μέλος: Αμπατζής Βασίλης

Αναπληρωματικά μέλη κατά σειρά:    Νιαβή Παρασκευή
Νατσίδου Παρασκευή
Βασίλογλου Μάρθα
Παπακαλούση Δήμητρα
Μανώλη Αργυρώ
Βαϊράμη Μαρία
Μάντζου Μαρία

Επίσης την ίδια μέρα συνεδρίασε και η τριμελής Ελεγκτική Επιτροπή εκλέγοντας τους εξής:

Πρόεδρος: Λοντζετίδου Ελισάβετ
Μέλη:   Παπαχρόνης Χρήστος
             Στυλιαράς Δημήτριος

Αναπληρωματικά μέλη: Αποστόλου Σουλτάνα
                                          Τριανταφύλλου Μαρία

Συνάδελφοι, ο ΠΣΑΕΠ έχει αποδείξει εμπράκτως ότι λειτουργεί υπέρ της ενότητας των αναπληρωτών. Το διαίρει και βασίλευε σε εμάς δεν θα περάσει. Το νέο Δ.Σ. μας απαρτίζεται από δασκάλους, νηπιαγωγό, αλλά και γυμναστή. Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε, μόνο να ενώσουμε. Να ενώσουμε τα χρόνια αναπλήρωσης που έχουμε, τη μόνιμη αδιοριστία μας, τους μισθούς πείνας, τα μειωμένα μας δικαιώματα, την αγωνία μας κάθε αρχή ή μέση της χρονιάς, τα χιλιόμετρα μακριά από τα σπίτια μας. Κυρίως όμως έχουμε να ενώσουμε τη φωνή μας κάτω από το πάγιο αιτήμά μας για μόνιμους και μαζικούς διορισμούς. Με αυτή τη νοοτροπία ξεκινήσαμε, με αυτήν την νοοτροπία συνεχίζουμε, σταθεροί στις ιδρυτικές μας διακηρύξεις. Δεν μπαίνουμε στη διαδικασία απαντήσεων σε προσωπικές ή συλλογικές λασπολογίες. Οι απαντήσεις μας δίνονται στους δρόμους, στη Βουλή, στο Υπουργείο με τη δράση μας. Είμαστε καθημερινά δίπλα σε κάθε αναπληρωτή και θα συνεχίσουμε να είμαστε. Εμπιστευόμαστε την κρίση των συναδέλφων μας όπως μας εμπιστεύτηκαν κι εκείνοι στις πρόσφατες εκλογές με την μεγάλη συμμετοχή τους.

Εκλογές οι οποίες ήταν επιτέλους κάτι διαφορετικό στον κλάδο των αναπληρωτών. Συνοπτικά:
  • Ο ΠΣΑΕΠ διεξήγε τις εκλογές του παρουσία δικαστικών αντιπροσώπων διασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο τη νομιμότητα και την αδιαβλητότητά τους.
  • Ο ΠΣΑΕΠ δεν έκανε εκλογές με συνοπτικές διαδικασίες με σκοπό να ξαναεκλεγούν οι ίδιοι. Άλλωστε τα 4/7 του νέου μας Δ.Σ. αποτελούνται από διαφορετικά πρόσωπα και οι υποψήφιοί μας ήταν διπλάσιοι από τους εκλεγέντες. 
  • Ο ΠΣΑΕΠ, παρόλο το μεγάλο οικονομικό τίμημα, διεξήγε εκλογές σε τρεις μεγάλες πόλεις (Αθήνα, Πάτρα, Ηράκλειο), δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε πάρα πολλούς αναπληρωτές να ασκήσουν το δημοκρατικό τους δικαίωμα ως μέλη του συλλόγου, συμμετέχοντας ενεργά στις εκλογές.

Κλείνοντας, νιώθουμε την ανάγκη ως νέο Δ.Σ να ευχαριστήσουμε για την πολύτιμη προσφορά τους στον σύλλογο τα απερχόμενα μέλη του Δ.Σ.. Τον Αλέξανδρο Πασχάλη, τη Χρυσούλα Δοξαστάκη, τον Γιώργο Σαμαρά και τη Γεωργία Ντερέκα, τα οποία αποτέλεσαν τη σπίθα της δημιουργίας του ΠΣΑΕΠ, μαζί φυσικά με όλα τα ιδρυτικά μας μέλη.

Καλούμε όλους τους αναπληρωτές της α/θμιας ανεξαρτήτως ειδικότητας να συμβάλλουν σε αυτήν την μαζική και οργανωμένη προσπάθεια που γίνεται. Η συσπείρωση είναι πιο απαραίτητη από ποτέ. Από όλους μας εξαρτάται ο σύλλογος αυτός να εξελιχθεί σε ένα μεγάλο κίνημα που θα απαιτήσει και θα πάρει πίσω τις ζωές που ονειρευτήκαμε.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe120lat1mYPMqTmwB-IX-WHMgoRzsDr6dj1W07nsZF9GL8pg/viewform




Σχόλια