ΠΣΑΕΠ - ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΜΗ ΛΗΦΘΕΙΣΑΣ ΑΔΕΙΑΣ

ΠΣΑΕΠ - ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΜΗ ΛΗΦΘΕΙΣΑΣ ΑΔΕΙΑΣ



Καθώς ολοκληρώνεται ακόμη μία σχολική χρονιά, χωρίς μόνιμους διορισμούς που είναι σταθερά η βασική διεκδίκηση του συλλόγου, ενημερώνουμε τα μέλη, αλλά και όλους τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, σχετικά με το επίδομα ανεργίας και την αποζημίωση μη ληφθείσας αδειας που δικαιούμαστε.

Α) Επίδομα ανεργίας
Για την αναγνώριση του δικαιώματος για τις παροχές ανεργίας απαιτείται η αυτοπρόσωπη εμφάνιση του αναπληρωτή εκπαιδευτικού στην αρμόδια Υπηρεσία ΟΑΕΔ του τόπου διαμονής του (δεν επιτρέπεται εξουσιοδότηση), η εγγραφή του στους σχετικούς καταλόγους ανέργων και η υποβολή της αίτησής του για χορήγηση επιδόματος ανεργίας.
i) Για την ενεργοποίηση του επιδόματος ανεργίας απαιτούνται τα δικαιολογητικά απόλυσης που μπορούν  να τα παραλάβουν οι εκπαιδευτικοί από τις διευθύνσεις Α’θμιας (μετά τις 21 Ιουνίου) στις οποίες υπάγονται τα σχολεία που εργάστηκαν, ή από τις περιφερειακές διευθύνσεις Α’θμιας για όσους εργάστηκαν σε ΚΕΔΔΥ (μετά τις 30 Ιουνίου). Κατόπιν συνεννόησης με τις διευθύνσεις, μπορεί να γίνει η αποστολή των σχετικών εγγράφων ταχυδρομικώς στον μόνιμο τόπο κατοικίας των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
ii) Επίσης θα χρειαστούν: αστυνομική ταυτότητα, ΑΜΚΑ, εκκαθαριστικό Σημείωμα Εφορίας ή εφόσον δεν υπάρχει, επικυρωμένο αντίγραφο της τελευταίας δήλωσης εισοδήματος, αποδεικτικό Διεύθυνσης Κατοικίας του ασφαλισμένου (π.χ. λογαριασμός ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ) και λογαριασμός Εθνικής Τραπέζης (ΙΒΑΝ) στον οποίο είναι πρώτος δικαιούχος

Είναι σημαντικό η κατάθεση των δικαιολογητικών να γίνει ΑΜΕΣΑ προκειμένου να μην καθυστερήσει η καταβολή του επιδόματος ανεργίας
Β) Αποζημίωση μη ληφθείσας άδειας
Η αποζημίωση μη ληφθείσας άδειας τέλος, αναμένεται να πιστωθεί αυτόματα στους λογαριασμούς των αναπληρωτών μέχρι τις αρχές Ιουλίου. Υπολογίζεται με μικρές αυξομειώσεις στα 65 ευρώ περίπου ανα μήνα προϋπηρεσίας, εφόσον δεν έχει γίνει χρήση κανονικής άδειας, που για κάθε μέρα αφαιρείται το μισό ποσό που αναφέρθηκε παραπάνω.

Σχόλια