ΠΣΑΕΠ - Ανακοίνωση για γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ


Συνάδελφοι, σχετικά με το ενδεχόμενο που αφήνει ανοιχτό ο Υπουργός Παιδείας για γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ μέσα στο 2017 ως ΠΣΑΕΠ είμαστε κάθετοι και αμετακίνητοι: “Κανένας διαγωνισμός ΑΣΕΠ” για τους διορισμούς των εκπαιδευτικών. Πρέπει να προφυλαχθεί πάση θυσία η προϋπηρεσία των εκπαιδευτικών που υπηρετούν τόσα χρόνια τη δημόσια εκπαίδευση με πολλές προσωπικές θυσίες. Βεβαίως οι πληροφορίες που είχαμε εμείς μέχρι χθες είναι ότι δεν τίθεται θέμα γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ.

Σε περίπτωση επιβεβαίωσης των παραπάνω δημοσιευμάτων θα καταγγείλουμε ευθέως και ανοιχτά  Υπουργείο Παιδείας, το οποίο για άλλη μια φορά, κόντρα στις ιδέες της αριστεράς, θα αιφνιδιάσει χιλιάδες εκπαιδευτικούς και θα αποφασίσει χωρίς ευρύ διάλογο με τους αρμόδιους φορείς.


Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα είμαστε αμετακίνητοι απέναντι τους σε οποιαδήποτε τέτοια απόφαση μέχρι να αποσυρθεί κάθε της σκέψη. Σε αυτή μας τη στάση θα έχουμε ως συμμάχους όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς με προϋπηρεσία. Επίσης καλούμε τους συναδέλφους μας με καθόλου ή λίγη προϋπηρεσία να συνταχθούν με τον ΠΣΑΕΠ στο όνομα της συναδελφικότητας, της ενότητας και της αλληλεγγύης. 

Έχουμε θέσεις οι οποίες αποκτήθηκαν με διάλογο και ανοιχτές διαδικασίες από τους μάχιμους εκπαιδευτικούς. Δεν κρυβόμαστε, δεν φοβόμαστε να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα όλων των αναπληρωτών ακόμα κι αν αντιτίθενται στα προσωπικά μας συμφέροντα. Όλοι μαζί συντεταγμένοι κάτω από την ομπρέλα του ΠΣΑΕΠ θα μπλοκάρουμε τα σχέδιά τους που παίζουν με το μέλλον μας. Έχουμε ευθύνη να προστατέψουμε το δικαίωμά μας στην εργασία. Δε μας χαρίστηκε. Ας αναλάβει ο καθένας της ευθύνη του. Ελάτε μαζί μας: 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe120lat1mYPMqTmwB-IX-WHMgoRzsDr6dj1W07nsZF9GL8pg/viewform

Σχόλια