ΠΣΑΕΠ - Ενημέρωση για ΔΥΕΠ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ



Σε επικοινωνία που είχε σήμερα ο ΠΣΑΕΠ με τον αρμόδιο των ΔΥΕΠ στο Υπουργείο ενημερωθήκαμε ότι έως σήμερα ζητήθηκαν τα κενά από την πολιτική ηγεσία και ότι το πότε θα γίνουν οι προσλήψεις είναι άγνωστο. Επιμείναμε να πραγματοποιηθούν οι προσλήψεις αυτήν την εβδομάδα, αλλά η απάντηση ήταν ότι είναι αποκλειστικά απόφαση του Υπουργού Παιδείας. Επίσης από το τμήμα των μονίμων μας ενημέρωσαν ότι στο επόμενο διάστημα (χωρίς να διευκρινίσουν αν θα είναι πριν ή μετά τις γιορτές) θα προχωρήσουν στις αποσπάσεις των μονίμων εκπαιδευτικών για τη θέση των συντονιστών. Ίσως γι αυτό να υπήρξε κινητοποίηση κι όχι για την πρόσληψη αναπληρωτών. 

Ως ΠΣΑΕΠ είχαμε ενημερώσει σε προηγούμενη ανάρτησή μας ότι οι προσλήψεις για τις ΔΥΕΠ, για τη γενική και ειδική αγωγή δρομολογούνται για το νέο έτος. Ελπίζουμε να αλλάξει κάτι και να πραγματοποιηθούν οι πρώτες άμεσα, όμως δεν το πιστεύουμε. Αυτό διότι σε περίπτωση που αποφασίσει το Υπουργείο να γίνουν πριν τις γιορτές οι συνάδελφοι θα πρέπει να προσληφθούν το αργότερο αύριο, καθώς χρειάζονται και 2 μέρες για να παρουσιαστούν. Επίσης, το Υπουργείο θα τους πληρώνει 20 μέρες χωρίς να παρευρεθούν ουσιαστικά καμία στο σχολείο και φυσικά δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες ενέργειες. Εν κατακλείδι θεωρούμε με βάση την προηγούμενη ενημέρωση, αλλά και την εμπειρία ότι οι προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν μετά τις γιορτές και ειλικρινά ευχόμαστε να διαψευστούμε. 

Σχόλια

  1. Ποιος νοιάζεται για τους μαθητές που μένουν χωρίς παράλληλη στήριξη και για τους εκπαιδευτικούς που παραμένουν άνεργοι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου