ΠΣΑΕΠ - Ενημέρωση για ΔΥΕΠ και Ειδική Αγωγή

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΥΕΠ

Ενημερωθήκαμε σήμερα, πως υπάρχει μεγάλη κινητικότητα, ώστε το αργότερο την επόμενη εβδομάδα να έχει ανοίξει opsyd για δηλώσεις. Οι προσλήψεις θα αφορούν πλήρες ωράριο για δασκάλους και φιλολόγους και μειωμένο ωράριο για δασκάλους και ειδικότητες. Αιτήσεις θα μπορούν να γίνουν από όλους και θα περιλαμβάνουν και νέες περιοχές. Σύμφωνα με το ΦΕΚ 3502 τεύχος β, 2016 θα υπάρξουν κριτήρια για τις προσλήψεις αναπληρωτών, τόσο πλήρους όσο και μειωμένου ωραρίου, κριτήρια όπως μεταπτυχιακός τίτλος στην διαπολιτισμική εκπαίδευση. Εάν τα κενά δεν μπορέσουν να καλυφθούν από τους εκπαιδευτικούς που πληρούν τα κριτήρια τότε θα τρέξει κανονικά ο πίνακας , προσλαμβάνοντας εκπαιδευτικούς τυπικών προσόντων. Τέλος, για τους νηπιαγωγούς το κτηριακό πρόβλημα που είχε ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση των προσλήψεων τους οδεύει προς επίλυση. Οι διαδικασίες που αφορούν τις ΔΥΕΠ είναι καινούργιες και από την στιγμή που δεν έχει βγει νέα εγκύκλιος, όλα είναι προς συζήτηση και επιδέχονται αλλαγές. Ο ΠΣΑΕΠ μεταφέρει τις πληροφορίες που έχει από το Υπουργείο, διατηρεί όμως την επιφύλαξη του για τυχόν διαφοροποιήσεις. Επιπλέον γνωρίζουμε πολύ καλά ότι θα υπάρξουν αδικίες σχετικά με τις δηλώσεις των αναπληρωτών για τις ΔΥΕΠ, αλλά ήμασταν οι πρώτοι που είχαμε προειδοποιήσει για το θέμα και είχαμε κινητοποιηθεί. Επίσης από τον Αυγουστο έχουμε πάρει θέση ως σύλλογος για τη καταστρατήγηση του πίνακα σε περίπτωση προσμέτρησης κριτηρίων. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για διαφορετικές διαδικασίες σε διαφορετικές προσλήψεις στις ίδιες δομές!

Ειδική αγωγή

Αναληθή χαρακτηρίστηκαν από το Υπουργείο Παιδείας τα δημοσιεύματα για μεγάλη αύξηση των πιστώσεων για ΚΕΔΔΥ.  Συγκεκριμένα σε επικοινωνία που είχαμε σήμερα ενημερωθήκαμε ότι για τα ΚΕΔΔΥ θα προσληφθεί ένας πολύ μικρός αριθμός (αυτών που δεν έχουν αναλάβει υπηρεσία). Για την παράλληλη στήριξη όπως έχουμε ξαναπεί οι 81 πιστώσεις αναμένεται να αυξηθούν. Μέχρι σήμερα μας ενημέρωσαν ότι ήταν η προθεσμία καταγραφής των κενών. Η διεύθυνση ειδικής αγωγής έχει υποβάλλει αίτημα περαιτέρω αύξησης των πιστώσεων και αναμένεται απάντηση. Επαναλάβαμε το αίτημά μας για μεταφορά των πιστώσεων που "καθονται" στη γενική αγωγή στην ειδική αγωγή. Υπάρχουν λίγες πιθανότητες για φάση παράλληλης τέλος της εβδομάδας, αλλά το πιθανότερο είναι να γίνουν την επόμενη. 


Συνάδελφοι προσπαθούμε να ενημερώνουμε έγκυρα και κυρίως να πιέζουμε για επιπλέον πιστώσεις και για τα δικαιώματα των αναπληρωτών. Είμαστε δίπλα σε όλους τους αναπληρωτές κρατώντας ίσες αποστάσεις και πάντα χωρίς κομματικά χρώματα. Είναι ανάγκη όλοι να βάλουμε το κοινό συμφέρον μπροστά από το προσωπικό. Ελάτε μαζί μας. Συμπληρώστε και κάνετε πιο ισχυρό τον μοναδικό σύλλογο που παλεύει ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ  .... Αν δε συσπειρωθούμε θα είμαστε μια ζωή πιόνια.. Γράψου στον ΠΣΑΕΠ στον παρακάτω σύνδεσμο. 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe120lat1mYPMqTmwB-IX-WHMgoRzsDr6dj1W07nsZF9GL8pg/viewform

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου