ΠΣΑΕΠ - Σημερινή ενημέρωση από το Υπουργείο Παιδείας για παράλληλη στήριξη και Ειδική Αγωγή


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ




Σε επικοινωνία που είχε και σήμερα ο ΠΣΑΕΠ με το Υπουργείο Παιδείας ενημερωθήκαμε ότι:


  • Σήμερα ή αύριο θα γίνει η β' φάση παράλληλης στήριξης για την πρωτοβάθμια που θα αφορά 760 δασκάλους και νηπιαγωγούς. Η κατανομή θα κινηθεί ποσοστιαία όπως στην α΄ φάση. Οπότε περιμένουμε περίπου 100 νηπιαγωγούς και 660 δασκάλους.



  • Μαζί με τη δευτεροβάθμια οι προσλήψεις θα φτάσουν τις 950 σε αριθμό. 



  • Ο ΠΣΑΕΠ ζήτησε αύξηση των πιστώσεων ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ στην ειδική αγωγή. Αυτό που ζητήσαμε είναι να δοθούν για την ειδική αγωγή κάποιες από τις περίπου 1200 πιστώσεις που εξασφαλίστηκαν λόγω αδειών κλπ. Πήραμε τη δέσμευση ότι θα εξασφαλιστούν κάποιες για Τμήματα Ένταξης και όχι για παράλληλη στήριξη. Η κατανομή όμως ανάμεσα στη δευτεροβάθμια, τη γενική και την ειδική αγωγή δεν έχει γίνει ακόμα. 



  • Τέλος, διαμαρτυρηθήκαμε για την εγκύκλιο του Υπουργείου που καλεί τους μόνιμους εκπαιδευτικούς χωρίς προσόντα να δηλώσουν αν επιθυμούν να διδάξουν ως παράλληλη στήριξη, λέγοντας ότι έτσι κι αλλιώς θα δημιουργηθεί κενό στην γενική αγωγή. Ως εκ τούτου αναρωτηθήκαμε γιατί να μη μείνει στη θέση του ο μόνιμος εκπαιδευτικός και να εργαστεί ο αναπληρωτής που έχει επιπλέον προσόντα στις δομές της ειδικής αγωγής.Μας απάντησαν ότι η εγκύκλιος αναφέρει ρητά ότι αυτή η μετακίνηση γίνεται μόνο εφόσον δεν δημιουργείται επιπλέον κενό. Επίσης, μας ενημέρωσαν ότι οι εγκρίσεις είναι 5.200 και οι πιστώσεις συνολικά (για α/θμια + β/θμια) 2.500. Η διαφορά είναι πολύ μεγάλη και δεν πρόκειται να καλυφθεί. Για το λόγο αυτό μας ανέφεραν έδωσαν τη δυνατότητα αυτή στους μόνιμους εκπαιδευτικούς, ώστε να καλύψουν όσες περισσότερες αιτήσεις γίνεται, αφού δε μπορούν να καλυφθούν με τις υπάρχουσες πιστώσεις. 

Ο ΠΣΑΕΠ καθημερινά προσπαθεί να ενημερώνει έγκυρα τους συναδέλφους αναπληρωτές, διεκδικώντας ταυτόχρονα περισσότερες προσλήψεις, άρση των αδικιών με στόχο την αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης. Έλα μαζί μας να ισχυροποιήσουμε το σύλλογο. Έλα μαζί μας να δυναμώσει η φωνή σου!

Γίνε μέλος στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe120lat1mYPMqTmwB-IX-WHMgoRzsDr6dj1W07nsZF9GL8pg/viewform

Σχόλια