Π.Σ.Α.Ε.Π. - Ενημέρωση από την κινητοποίηση


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ


Στην κινητοποίηση έξω από τα γραφεία του Σύριζα στην Αθήνα παρευρέθηκε σήμερα το απόγευμα ο Π.Σ.Α.Ε.Π. μαζί με τους συναδέλφους του ΠΑΣΑΔ.
Οι εκπρόσωποι του Π.Σ.Α.Ε.Π κατέθεσαν κείμενο με τα αιτήματά τους, όπως:

  • Μόνιμοι διορισμοί σε όλες της δομές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης 

  • Προσλήψεις αναπληρωτών πλήρους ωραρίου, κανένας αναπληρωτής με μειωμένο ωράριο 

  • Να δουλέψουν οι αναπληρωτές που εργάστηκαν  πέρυσι. Καμιά απόλυση αναπληρωτή.  

  • Υποχρεωτική διετής φοίτηση στο νηπιαγωγείο 

  • Οργάνωση ολοήμερου, με έναν υπεύθυνο και μόνιμους εκπαιδευτικούς. Τέρμα στην καθημερινή αλλαγή συναδέλφων. 

  •  Κάλυψη όλων των αιτημάτων - κενών στην παράλληλη στήριξη. Ένας εκπαιδευτικός για κάθε μαθητή,
  • Ίσα δικαιώματα μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών 

  • Δωρεάν σίτιση και στέγαση όλων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών


Ταυτόχρονα οι συνάδελφοι εκπρόσωποι του ΠΑΣΑΔ είχαν συνάντηση με στελέχη του Σύριζα. Όπως ενημερωθήκαμε υπήρξε δέσμευση για μη επέκταση του μειωμένου ωραρίου σε άλλες δομές της εκπαίδευσης πέρα από τις προσφυγικές, για προσλήψεις μέσα στο 2017, ενώ διατυπώθηκε η άποψη ότι στο ολοήμερο σχολείο πρέπει να υπάρχει υπεύθυνος δάσκαλος.

Ως ΠΣΑΕΠ συνάδελφοι έχουμε να κάνουμε δύο παρατηρήσεις.

1) Οι δεσμεύσεις δεν πείθουν πια κανέναν, καθώς οι τακτικές που ακολουθεί το Υπουργείο Παιδείας ουδεμία σχέση έχουν με τα παραπάνω. Έχουν αποδείξει πολλές φορές ότι κοροϊδεύουν απροκάλυπτα τον ελληνικό λαό και κατ' επέκταση τον εκπαιδευτικό κλάδο. Οι ελαστικές σχέσεις εργασίας δρομολογούνται και οι εκπαιδευτικοί συνεχίζουν να αντιμετωπίζονται ως αριθμοί που κοστίζουν. Καμία ρύθμιση με γνώμονα την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης και της βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης των εκπαιδευτικών δεν έχει γίνει τα τελευταία χρόνια.

Γι αυτό λοιπόν δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε. Οφείλουμε ενωμένοι να προσπαθούμε να βάζουμε φρένο σε μέτρα που πλήττουν τους αναπληρωτές.

2) Κάθε χρόνο εργάζονται περίπου 20.000 αναπληρωτές, και πολλοί από αυτούς κατοικούν στην Αθήνα. Θεωρούμε απαράδεκτο για τον κλάδο να παρευρίσκονται σε μια κινητοποίηση μόνο 30 - 40 άτομα, αφορμή της οποίας στάθηκε η επερχόμενη μετατροπή των εργασιακών μας συμβάσεων από πλήρους ωραρίου σε μειωμένο. Δεν πρόκειται κανείς να μας χαρίσει τίποτα, αντιθέτως είναι διατεθειμένοι να μας τα πάρουν όλα. Διαχρονικά ότι έχει κατακτηθεί στον εκπαιδευτικό κλάδο, έχει κατακτηθεί με αγώνες διαρκείας και όχι με γκρίνια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Συνάδελφοι, αν δε σηκωθούμε από τους καναπέδες μας θα δεχόμαστε όλο και πιο δυνατές σφαλιάρες από την εκάστοτε κυβέρνηση.

Συνάδελφοι όλων των ειδικοτήτων της α/θμιας μην μένετε αμέτοχοι στις εξελίξεις. Ελάτε να δημιουργήσουμε ένα σύνολο ανθρώπων που θα είναι στις επάλξεις για να κινητοποιηθεί και να μπλοκάρει τα επόμενα που έρχονται. Ας μην περιμένουμε να τα χάσουμε όλα για να ξεσηκωθούμε.. Γραφτείτε και οργανωθείτε στον Π.Σ.Α.Ε.Π. πατώντας εδώ !

Σχόλια