ΠΣΑΕΠ - ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΣΕ ΟΛΙΓΟΘΕΣΙΑ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ


Σταματημό δεν έχουν οι καταγγελίες από συναδέλφους για τα νέα ήθη κι έθιμα που έφερε το ενιαίου τύπου ολοήμερο δημοτικό σχολείο.
Συγκεκριμένα, εκπαιδευτικοί σε διθέσιο σχολείο (μέσω ΠΔΕ φυσικά) δέχθηκαν εντολή από το σχολικό σύμβουλο να βγαίνουν από την τάξη τους από μία ώρα η κάθε μία για να μπαίνει η δασκάλα του ολοημέρου.. Όχι φυσικά για παιδαγωγικούς λόγους, αυτοί έχουν πάει περίπατο προ πολλού, αλλά για να μην πληρωθούν υπερωρίες. Πέρυσι στο ίδιο σχολείο γινόταν συνεργασία - συνδιδασκαλία με την υπογραφή του ίδιου σχολικού συμβούλου, αλλά φέτος ο συγκεκριμένος έχοντας άλλες εντολές προφανώς, προσπαθεί να κάνει οικονομία στο κράτος. Εις βάρος των μαθητών φυσικά... O Π.Σ.Α.Ε.Π. τη Δευτέρα που θα παρευρεθεί στο Υπουργείο θα ζητήσει διευκρινίσεις για τη νομιμότητα της παραπάνω εντολής.

Επίσης διευθυντές ζητάνε από ΠΕ71 που έχουν προσληφθεί για παράλληλη στήριξη να πάρουν και κάποιες ώρες ολοημέρου(!), με αποτέλεσμα ο μαθητής να μην έχει παράλληλη στήριξη κατά την πρώτη διδακτική ώρα!! Φυσικά δεν είναι μόνο το μαθησιακό κενό, αλλά και η ασφάλεια του μαθητή από την προσέλευσή του στο σχολείο μέχρι το τέλος της πρώτης ώρας. Ο Π.Σ.Α.Ε.Π. λαμβάνει αυτά τα μηνύματα από τους συναδέλφους και προσπαθεί να τους κατευθύνει στις κινήσεις τους, ενώ παρεμβαίνει όπου χρειάζεται και μπορεί. Συνάδελφοι, έχουμε δικαιώματα και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τα μας τα αναιρούν για να καλύψουν τρύπες ή για να κάνουν οικονομία στο κράτος. Όλοι οι αναπληρωτές α/θμιας σε κάθε περιοχή της Ελλάδας έχετε εκπρόσωπο που θα είναι δίπλα σας όποτε χρειαστεί. Αν αντιμετωπίσετε περιπτώσεις που πιστεύετε ότι είναι παράνομες ενημερώστε μας στο mail του συλλόγου: enwmenoi.anaplirwtes@gmail.com Μην μένετε αμέτοχοι στις εξελίξεις. Εγγραφείτε στον Π.Σ.Α.Ε.Π. και δώστε δύναμη στη φωνή των αναπληρωτών, στη δική σας φωνή.. Εγγραφείτε εδώ !!!
Το ΔΣ του Συλλόγου

Αναγνωστόπουλος Γεώργιος (Πρόεδρος)
Μπαξεβανίδης Θοδωρής (Αντιπρόεδρος)
Πασχάλης Αλέξανδρος (Γενικός Γραμματέας)
Δοξαστάκη Χρυσούλα (Οργανωτική Γραμματέας)
Μήτση Ουρανία (Αναπληρώτρια Γραμματέας)
Σαμαράς Γεώργιος (Ταμίας)
Ντερέκα Γεωργία (Μέλος)

Σχόλια