Ενημέρωση του Π.Σ.Α.Ε.Π. (Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών και ωρομίσθιων Εκπ/κων) από την σημερινή μας επικοινωνία με το Υπουργείο Παιδείας.

Σε σημερινή μας επικοινωνία με το Υπουργείο Παιδείας(26/8), για θέματα που αφορούν τους αναπληρωτές  εκπαιδευτικούς,  πληροφορηθήκαμε τα εξής:

  •         Η ΄α φάση προσλήψεων θα περιλαμβάνει 10000 πιστώσεις για την πρωτοβάθμια και για την δευτεροβάθμια , γίνεται αγώνας ώστε να γίνουν οι προσλήψεις μέχρι της 7/9. Αναμένουμε επόμενη ενημέρωση για την ακριβή κατανομή των πιστώσεων εφόσον γίνει η ΄β φάση αποσπάσεων.
  •         Οι πιστώσεις στην ειδική αγωγή φέτος θα είναι περίπου 9000 συνολικά σε όλες τις κατηγορίες , ενώ όπως μας ενημέρωσαν η  ΄α φάση προσλήψεων δεν διαφαίνεται  να περιλαμβάνει την παράλληλη στήριξη (κάτι το οποίο όμως δεν είναι τετελεσμένο), καταλυτικό ρόλο σε αυτό έχει και το γεγονός πως οι αιτήσεις για τους δικαιούχους μαθητές ολοκληρώνονται τον Οκτώβριο.
  •       Για τις προσφυγικές δομές θα υπάρξει ξεχωριστή εγκύκλιος, η οποία διαμορφώνεται από την ηγεσία του υπουργείου και ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο εάν θα περιλαμβάνει κριτήρια. 


Στην επικοινωνία μας αναφέρθηκε για πολλοστή φορά το αίτημά μας για άνοιγμα του ΟΠΣΥΔ , αίτημα που όπως ενημερωθήκαμε θα το θίξει και η Δ.Ο.Ε. στην σημερινή της συνάντηση με το υπουργείο.

Συνάδελφοι, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών και Ωρομίσθιων Εκπ/κων Π.Ε. Είναι στο πλευρό όλων των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης προσπαθεί καθημερινά με καίριες επεμβάσεις, με επαφές και με ουσιώδεις διευκρινίσεις να βοηθήσει στη βελτίωση της εκπαίδευσης, αλλά και να προασπίσει τα εργασιακά δικαιώματα όλων των συναδέλφων. Σας καλούμε να ενισχύσετε αυτήν την προσπάθειά μας με εγγραφή στον πιο ευρύ σύλλογο πρωτοβάθμιας που υποστηρίζει τη συλλογικότητα, ώστε να γίνει η φωνή των εκπαιδευτικών πιο δυνατή. Εγγραφείτε αφιερώνοντας 1 λεπτό στο παρακάτω link.https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe120lat1mYPMqTmwB-IX-WHMgoRzsDr6dj1W07nsZF9GL8pg/viewformhttps://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe120lat1mYPMqTmwB-IX-WHMgoRzsDr6dj1W07nsZF9GL8pg/viewform
Το ΔΣ του Συλλόγου 
Αναγνωστόπουλος Γεώργιος (Πρόεδρος)
Μπαξεβανίδης Θοδωρής (Αντιπρόεδρος)
Πασχάλης Αλέξανδρος (Γενικός Γραμματέας)
Δοξαστάκη Χρυσούλα (Οργανωτική Γραμματέας)
Μήτση Ουρανία (Αναπληρώτρια Γραμματέας)
Σαμαράς Γεώργιος (Ταμίας)
Ντερέκα Γεωργία (Μέλος)

Σχόλια