ΟΛΜΕ για δυσπρόσιτα: Αναγνωρίστε την προϋπηρεσία 2010-14

Το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 3/6/2015, αναγνώρισε ομόφωνα την ανάγκη αντιμετώπισης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών με κοινά κριτήρια αναφορικά με την προσφερθείσα προϋπηρεσία σε δυσπρόσιτες ή απομακρυσμένες σχολικές μονάδες.
Ως εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας για την Ισονομία και τη Δικαιοσύνη στην Εκπαίδευση παρευρέθηκε η συνάδελφος Δήμητρα Λελίγκου η οποία και έκανε σχετική τοποθέτηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες το Πολυνομοσχέδιο θα σταλεί στην ΟΛΜΕ και τη ΔΟΕ στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας προκειμένω να υποβάλουν τις ενστάσεις τους.

Ως "Πρωτοβουλία" αισθανόμαστε υποχρεωμένοι να ευχαριστήσουμε θερμά τα μέλη του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ για την αμέριστη συμπαράσταση στα δίκαια αιτήματά μας και για την ξεκάθαρη θέση τους στο ζήτημα της προϋπηρεσίας σε δυσπρόσιτα. 
Αναμένουμε ανάλογη τοποθέτηση κι από τη ΔΟΕ στην οποία έχουμε αναπτύξει διεξοδικά τις θέσεις και την επιχειρηματολογία μας.

 Η επίσημη ανακοίνωση της απόφασης του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ

Αθήνα, 5/6/2015
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ
Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει από το ΥΠΟΠΑΙΘ, στο πλαίσιο της αναγνώρισης της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών από το 2010-14, να ισχύσει ο διπλασιασμός των μορίων προϋπηρεσίας των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που υπηρέτησαν στα δυσπρόσιτα σχολεία και την περίοδο 1/9/2010 έως 30/6/2014.