ΠΣΑΕΠ_Ενημέρωση για αναδρομικές διεκδικήσεις


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Συνάδελφοι, σας ενημερώνουμε ότι κατατέθηκαν εντός του 2018 όλες οι αγωγές οι οποίες απεστάλησαν στο δικηγορικό γραφείο μέχρι την Τρίτη 18/12/2018.

Σύντομα θα λάβετε άμεσα ένα mail από τον κ. Κάπο όλοι αυτοί που έχετε αποστείλει έγγραφα.

Οι εμπρόθεσμοι θα λάβετε:
* ενημέρωση ότι η αγωγή σας κατατέθηκε,
* έναν σύνδεσμο για να παρακολουθείτε την πορεία της δικης
* ενημέρωση για τις εκκρεμότητες του φακέλου σας, οι οποίες πρέπει να τακτοποιηθούν μέχρι τις 28/02 (ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ).



Στους εκπρόθεσμους θα ζητηθεί η επιβεβαίωση ώστε να κατατεθεί η αγωγή τις επόμενες ημέρες.


Την 1η Φεβρουαρίου συνεδριάζει η Ολομέλεια του ΣτΕ και θα λάβει μια σημαντική απόφαση για την πορεία της διεκδίκησής μας. Σημειωτέον, η κρίση της απόφαση του τμήματος του ΣτΕ που παρέπεμψε την υπόθεση στην Ολομέλεια, είναι θετική και υπέρ μας.

Εφόσον η απόφαση της Ολομέλειας είναι θετική, θα είμαστε ένα βήμα μπροστά από όλους, καθώς θα έχουμε καταθέσει ήδη την αγωγή μας στα αρμόδια δικαστήρια. Όπως συνέβη και με την περίπτωση των «μνημονιακών» κρατήσεων συνταξιούχων, η Ολομέλεια του ΣτΕ σε σχετική απόφαση του έτους 2015, είχε κρίνει αντισυνταγματικούς τους σχετικούς νόμους, όμως ξεκάθαρα δικαίωνε μόνον όσους είχαν προλάβει να προσφύγουν στα δικαστήρια πριν τη δημοσίευση της απόφασης αυτής. Δεν αποκλείεται με το ίδιο σκεπτικό το ανώτατο δικαστήριο να δικαιώσει μόνον όσους πρόλαβαν και άσκησαν αγωγή πριν τη δημοσίευση της απόφαση που θα εκδοθεί.

Είναι σημαντικό λοιπόν, η αγωγή για τις εκπρόθεσμες αιτήσεις, καθώς και νέες αιτήσεις που πιθανόν να φτάσουν στο δικηγορικό γραφείο, να πραγματοποιηθεί πριν τη δημοσίευση της απόφασης του ΣτΕ.

Ως εκ τούτου, σε συνεννόηση με τον κ. Κάπο, ο οποίος θα ενημερώσει προσωπικά με mail όλους τους ανθρώπους που έστειλαν τα έγγραφά τους, ενημερώνουμε αυτούς που επικοινωνούν μαζί μας τις τελευταίες μέρες και επιθυμούν να διεκδικήσουν τα αναδρομικά δώρα, ότι μπορούν να αποστείλουν τα έγγραφα τους το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 06/02/2019.

Τη διαδικασία και τα έγγραφα θα τα βρείτε στη στήλη "Αρχεία" του ΠΣΑΕΠ. Βεβαίως για απορίες μπορείτε να καλέσετε στα παρακάτω τηλέφωνα ή σε αυτά του δικηγορικού γραφείου, που αναγράφονται στο ενημερωτικό σημείωμα (Θα το βρείτε στα αρχεία της σελίδας μας στο fb). 

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6988540088 (Αναγνωστόπουλος Γιώργος)
                                         6972372428 (Θοδωρής Μπαξεβανίδης)

Τέλος, σχετικά με το νέο σύστημα διορισμού πολλές ομάδες οργανώνονται για να προσφύγουν για την αντισυνταγματικότητα του νόμου (επιτυχόντες ΑΣΕΠ, υπηρετούντες στα δυσπρόσιτα, μη αναδρομική μεταφορά προϋπηρεσία κλπ). Προσπαθούμε να ενημερωθούμε με λεπτομέρειες και να σας μεταφέρουμε τι κινήσεις που θα πραγματοποιηθούν.

Σχόλια

  1. Μπορούμε να κάνουμε ακομα και τωρα αιτηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο email αναφέρατε στις μηνιαιες βεβαιώσεις από 1/1/2015. Μήπως είναι τυπογραφικο λάθος και είναι από 1/1/2013;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου