ΠΣΑΕΠ_Ενημέρωση για β φάση γενικής, ΔΥΕΠ, ΣΜΕΑΕ&Παράλληλης στήριξης - Πληρωμή αναπληρωτών


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Αντιπροσωπεία του ΠΣΑΕΠ παρευρέθηκε σήμερα στο Υπουργείο για να ζητήσει ενημέρωση για επόμενες προσλήψεις. Συγκεκριμένα: 


Γενική Παιδεία

Καταρχάς, υπάρχουν λιγότερες από 300 πιστώσεις για το “Ενιαίου Τύπου Ολοήμερο Σχολείο”. Ακόμα δεν έχουν ζητηθεί τα κενά από τις διευθύνσεις. Αφού ζητηθούν τα κενά -κάτι που λογικά θα γίνει μέσα σε αυτήν την εβδομάδα- θα υπάρχει εικόνα για τον αριθμό αναπληρωτών που δεν ανέλαβαν υπηρεσία και για άλλες έκτακτες ανάγκες (άδειες κυήσεως κλπ).

Εκτός των παραπάνω υπάρχουν και οι πιστώσεις για προσλήψεις σε ΔΥΕΠ και ΖΕΠ. Το αρμόδιο τμήμα του ΕΣΠΑ μας ενημέρωσε πως έχει δώσει έγκριση για κάλυψη του συνόλου των κενών στις ΔΥΕΠ και είναι όλα έτοιμα. Παρόλα αυτά δεν υπάρχει έγκυρη ενημέρωση για τον αριθμό των προσλήψεων ούτε για τον χρόνο. Προσωπική μας εκτίμηση είναι ότι δεν αναμένεται τίποτα αυτήν την εβδομάδα. Ως ΠΣΑΕΠ ζητήσαμε οι προσλήψεις της β' φάσης και των ΔΥΕΠ να πραγματοποιηθούν μαζί. Οι προσλήψεις ΖΕΠ, όπως φαίνεται, αναμένονται για αργότερα. 

Άδειες άνευ αποδοχών

Ζητήσαμε να μη μείνει κανένα κενό ακάλυπτο στη διάρκεια της χρονιάς και ως εκ τούτου να εξασφαλιστούν πιστώσεις για κάθε θέση. Όπως κάθε χρόνο, ζητήσαμε οι πιστώσεις που θα προκύψουν από άδειες άνευ αποδοχών να δοθούν στο σύνολό τους πριν τα Χριστούγεννα. Αυτή είναι μια χρονοβόρα γραφειοκρατική διαδικασία που ξεκινάει τον Νοέμβριο. Θυμίζουμε ότι πέρυσι εξασφαλίστηκαν πάνω από 1000 πιστώσεις για αναπληρωτές α/θμιας και β/θμιας από τις άδειες άνευ αποδοχών για προσλήψεις που έγιναν αρχές του Δεκέμβρη.

Ειδική Αγωγή

Καταρχάς υπάρχει περίπτωση σύντομα να πραγματοποιηθεί μια πολύ μικρή φάση γι αυτούς που δεν ανέλαβαν υπηρεσία. Τονίζουμε όμως ότι οι αριθμοί είναι πάρα πολύ μικροί.

Για την β φάση ΣΜΕΑΕ (Ειδικά σχολεία και Τ.Ε.) δεν υπάρχει κανένα χρονοδιάγραμμα για την β' φάση προσλήψεων. Τα αιτήματα που φτάνουν από τις διευθύνσεις είναι απειροελάχιστα και ως εκ τούτου δεν μπορεί να καθοριστεί ο αριθμός της και ο χρόνος πραγματοποίησής της. Πιστώσεις υπάρχουν για το σύνολο των αναγκών ΣΜΕΑΕ που θα εμφανιστούν. Αν συνεχίσουν τα κενά να κινούνται σε αυτά τα επίπεδα δεν αποκλείεται η β φάση ΣΜΕΑΕ να πραγματοποιηθεί με τη β΄ φάση παράλληλης στήριξης. Είμαστε σε επαφή με το Υπουργείο για να ενημερώσουμε για οποιαδήποτε μεταβολή των παραπάνω.

Η β΄φάση παράλληλης στήριξης αναμένεται την 1-2 Νοέμβρη με τις πιστώσεις για την α/θμια να είναι ελάχιστα πάνω από τον αριθμό 900. Φυσικά επειδή τα κενά είναι πάρα πολλά στην παράλληλη στήριξη, όταν προκύψουν οι πιστώσεις από τις άδειες άνευ αποδοχών και καλυφθούν τα κενά στη γενική θα αιτηθούμε μεταφορά πιστώσεων στην παράλληλη στήριξη με σκοπό να εργαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι αναπληρωτές, αλλά και να υπάρξει εξειδικευμένη υποστήριξη σε περισσότερους μαθητές.

Πληρωμή αναπληρωτών

Για την πληρωμή των αναπληρωτών που προσλήφθηκαν μέσω ΕΣΠΑ ενημερωθήκαμε ότι θα πραγματοποιείται (όπως πέρυσι) μέχρι τις 10 κάθε μήνα. Προσοχή όμως στο εξής διότι υπήρχαν παράπονα πέρυσι. Αν κάποιον μήνα η πληρωμή γίνει στις 4, δεν σημαίνει ότι και τον επόμενο για γίνει ξανά στις 4. Όπως και να έχει όμως, πρέπει η πληρωμή να πραγματοποιηθεί μέχρι τις 10 του κάθε μήνα. 

Επίσης, κάτι πολύ σημαντικό που αφορά τον πρώτο μισθό μας είναι ότι η πληρωμή του δεν θα γίνει όπως πέρυσι, δηλαδή δεν μπει ο βασικός μισθός και όταν θα εξεταστούν οι προϋπηρεσίες θα μπει η διαφορά από τα ΜΚ. Θα πληρωθούμε εξαρχής με το περυσινό μας ΜΚ και φυσικά θα μπουν στη συνέχεια αναδρομικά και συμπληρωματικά τα χρήματα όσων έχουν ανέβει μισθολογικό κλιμάκιο λόγω των μεταπτυχιακών τους. Αυτό είναι αρκετά θετικό για τους αναπληρωτές που έχουν αυξημένα έξοδα στην αρχή της σχολικής χρονιάς.

Για οτιδήποτε νεότερο θα ενημερώσουμε. 

Στηρίξτε έμπρακτα τον σύλλογο που βρίσκεται καθημερινά δίπλα στους αναπληρωτές. Συμπληρώστε τη φόρμα εδώ





Σχόλια