ΠΣΑΕΠ_Ενημέρωση για όλα τα επίκαιρα ζητήματα αναπληρωτών


Στο Υπουργείο Παιδείας βρέθηκε σήμερα αντιπροσωπεία του ΠΣΑΕΠ καταθέτοντας αιτήματα και ζητώντας ενημέρωση για επίκαιρα ζητήματα. Συγκεκριμένα:


  • Αναμένουμε την οριστική δημοσίευση των πινάκων όλων των ειδικοτήτων πριν την έναρξη των δηλώσεων.
  • Πιθανότερο σενάριο για την έναρξη των δηλώσεων είναι η ερχόμενη Δευτέρα 27/09.
  • Οι δηλώσεις θα διαρκέσουν 5 ημέρες, κάτι που αναφέρεται στην εγκύκλιο η οποία είναι ήδη προς υπογραφή.
  • Ζητήσαμε, όπως και πέρυσι, η πρώτη φάση να περιλαμβάνει όλες τις ειδικότητες και να αφορά το μεγαλύτερο ποσοστό των πιστώσεων. Εκτιμούμε κι αναμένουμε στην πρώτη φάση έναν αριθμό γύρω στις 15.000 σε α/θμια και β/θμια.
  • Στην ειδική αγωγή, όπως έχουμε ανακοινώσει εδώ και πολύ καιρό, η πρώτη φάση θα πραγματοποιηθεί όπως πέρυσι. Για τους συναδέλφους που κάνουν τη δήλωσή τους για πρώτη φορά θα ακολουθήσουν διευκρινίσεις όταν ανοίξει το σύστημα.
  • Οι προσλήψεις Ζεπ  είναι πιθανόν να πραγματοποιηθούν μαζί με την πρώτη φάση, αλλά για να συμβεί αυτό πρέπει οι περιφερειακές διευθύνσεις να αποστείλουν έγκαιρα τα κενά. Ως προς αυτό το θέμα κρατάμε μικρο καλάθι γιατί πέρυσι που δίνονταν εγγυήσεις πραγματοποιήθηκαν 5 μέρες αργότερα, στις 11/09/2017. Ο αριθμός ενδεχομένως να είναι λίγο αυξημένος σε σχέση με πέρυσι που πραγματοποιήθηκαν 211 στην α' φάση.
  • Σήμερα δημοσιεύτηκαν οι σχολικές μονάδες που θα φιλοξενήσουν τις ΔΥΕΠ. Θυμίζουμε ότι πέρυσι οι πρώτες προσλήψεις πραγματοποιήθηκαν στις 7/12/2017. Φέτος τα πράγματα δείχνουν να κινούνται αρκετά πιο γρήγορα.
  • Η έκπτωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια που έχουμε ζητήσει είναι ένα θέμα που συζητήθηκε σήμερα μεταξύ των αρμόδιων του Υπουργείου. Το Υπουργείο Ναυτιλίας έχει αναλάβει το τεχνικό κομμάτι διευθέτησής του και ελπίζουμε να έχουμε θετικά νέα άμεσα. Ως ΠΣΑΕΠ θα συνεχίζουμε να πιέζουμε και γι αυτό.
  • Ζητήσαμε πλήρη διαφάνεια στις τοποθετήσεις των αναπληρωτών. Ζητήσαμε δημοσίευση στο διαύγεια των τοποθετούμενων αναπληρωτών με τα μόριά τους κι όχι μόνο με την περιοχή πρόσληψης. Ορισμένες πρωτοβάθμιες κάτω από τον μανδύα των προσωπικών δεδομένων κάνουν τα απίστευτα στις τοποθετήσεις. Να γνωρίζετε τα δικαιώματά σας και να τα διεκδικείτε. Σε κάθε περίπτωση σύντομα θα δημοσιευτεί δίκτυο εκπροσώπων του ΠΣΑΕΠ για να σας παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστείτε.
  • Για το θέμα των μόνιμων διορισμών και του συστήματος που θα πραγματοποιηθούν (αν και όταν) τα στόματα είναι ερμητικά κλειστά στο Υπουργείο. Οι ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες διαχέονται συνεχώς με διαφορετικούς αριθμούς και συστήματα, χωρίς να υπάρχει κάτι έγκυρο και ανακοινώσιμο προς το παρόν, καθώς οι μόνιμοι διορισμοί είναι κάτι που ξεπερνάει ίσως και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου..

Συνάδελφοι, προσπαθούμε να είμαστε προσεκτικοί στις ανακοινώσεις μας με στοχευμένη και έγκυρη ενημέρωση. Για όλα τα παραπάνω που αφορούν τις προσλήψεις αναπληρωτών θα ακολουθήσει εκ νέου ενημέρωση όταν υπάρχει κάτι πιο συγκεκριμένο, ίσως την επόμενη εβδομάδα. Για τους μόνιμους διορισμούς και το σύστημα αυτών δεν πιστεύουμε ότι θα υπάρξει κάποια εξέλιξη πριν από τη ΔΕΘ... Δεν πρόκειται να μπούμε στη διαδικασία κοινοποίησης διαφόρων σεναρίων και ανεπιβεβαίωτων πληροφοριών που σκοπό έχουν να μετρήσουν αντιδράσεις.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα είναι μια χρονιά με ανακατατάξεις κι εξελίξεις κι αυτό από την πλευρά του κλάδου επιβάλει ενότητα, μαζικότητα, αγωνιστικότητα και καθαρό μυαλό. Ο ΠΣΑΕΠ
για μία ακόμη χρονιά θα είναι παρών στις εξελίξεις προς όφελος των αναπληρωτών.


Σχόλια