ΠΣΑΕΠ_ Κινητοποιήσεων συνέχεια και άρνηση συμμετοχής μας σε πρόσκληση συνάντησης με τον Υπουργό

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                                                                 ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ


Συνάδελφοι στις 16/3 έξω από το Υπουργείο Παιδείας «η φλόγα» που ήδη έχει ανάψει, από το κίνημα των αναπληρωτών, μπορεί όχι μόνο να παραμείνει άσβεστη, αλλά να εξαπλωθεί και έτσι οι περιβόητες υποσχέσεις τερματισμού της αδιοριστίας, όλων των πολιτικών ηγεσιών, να μετουσιωθούν επιτέλους σε πράξη.

Απόρροια των πιέσεων που ασκήθηκαν ως αργά το απόγευμα την ημέρα της κινητοποίησης στις 2/3 με τη συνδρομή και του ΠΣΑΕΠ, ήταν η επίσημη πρόσκληση συνάντησης που δεχτήκαμε μαζί με άλλες συλλογικότητες αναπληρωτών με τον Υπουργό. Πρόταση μας ήταν η εκπροσώπηση ΟΛΩΝ των επίσημων συλλόγων αναπληρωτών, ώστε να σταθούμε πραγματικά ενωμένοι μπροστά στην Πολιτική Ηγεσία διεκδικώντας μαζικούς μόνιμους διορισμούς. Δεν υπήρξε ως το τέλος ευθυγράμμιση απ’ όλους προς την κατεύθυνση αυτή και ως εκ τούτου ξεκαθαρίσαμε στο υπουργείο πως μόνο με ανοιχτές κάμερες (livestream) και όχι πίσω από κλειστές πόρτες θα μπορούσαμε να προσέλθουμε ως ΠΣΑΕΠ στη συνάντηση καθώς δεν υπάρχει τίποτα άλλο προς συζήτηση πέρα από την εγκύκλιο μόνιμων διορισμών και τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Το αίτημα μας απορρίφθηκε από το Υπουργείο και ως εκ τούτου, ακυρώσαμε τη συνάντηση μας με τον Υπουργό, ως οφείλαμε, καθώς η διασφάλιση της ενότητας του κλάδου για εμάς, χωρίς σκιές, στο κοινό αίτημα του κινήματος των αναπληρωτών για μαζικούς μόνιμους διορισμούς, είναι πάνω από συλλόγους.

Ώρα ευθύνης.
Συνάδελφε την Παρασκευή μη σκεφτείς το ημερομίσθιο. Οφείλουμε όσοι μπορούμε, να σταθούμε ξανά εκεί, ενωμένοι, να δείξουμε τη δύναμη μας μέχρι τη δικαίωση. Για τους μαθητές μας και την αξιοπρέπεια μας, για την εργασιακή ομηρία που βιώνουμε, για τα εργασιακά δικαιώματα που δεν έχουμε, για τη μονιμοποίηση που όλοι δικαιούμαστε.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13:00 ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
ΜΑΖΙΚΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΤΩΡΑ


Σχόλια