ΠΣΑΕΠ_Δηλώσεις του προέδρου του ΠΣΑΕΠ στην κινητοποίηση


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΗΣ

Δείτε τις γεμάτες αγανάκτηση δηλώσεις του προέδρου του ΠΣΑΕΠ Αναγνωστόπουλου Γιώργου στην κάμερα του Ant1..


“Βρισκόμαστε εδώ με σύνθημά μας “Πρώτα η Παιδεία”, δηλώνοντας την αγανάκτησή μας για τα χιλιάδες μόνιμα κενά που υπάρχουν στην εκπαίδευση τα τελευταία 9 χρόνια που οι διορισμοί είναι μηδενικοί ενώ οι συγχωνεύσεις και οι συνταξιοδοτήσεις είναι πάρα πολλές και εμείς είμαστε έρμαια της κάθε κυβέρνησης η οποία απλά μόνο υπόσχεται.

  • Σε ποιο σχολείο είστε;
  • Εγώ αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στο 3ο Δ.Σ. Σπάτων. Έχουν έρθει σήμερα συνάδελφοι από Φολέγανδρο, από τη Νάξο, από τη Σαντορίνη, από την Κρήτη, έχουν κλείσει τα σχολεία οι αναπληρωτές στις απομακρυσμένες περιοχές. Είναι μια μεγαλειώδης συγκέντρωση.
  • Υπάρχουν κενά στο σχολείο σας;
  • Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν κενά στο σχολείο μου, γιατί καλύπτονται από αναπληρωτές. Αυτό είναι το πρόβλημά μας! Είμαστε αναπληρωτές από 1 μέχρι 15 χρόνια οι οποίοι εργαζόμαστε κάθε χρόνο μαζί με τους συναδέλφους μας τους μόνιμους. Έχουμε τις ίδιες υποχρεώσεις αλλά διαφορετικά δικαιώματα! Αφήνουμε τις οικογένειές πίσω κάθε χρόνο, Σεπτέμβριο στην καλύτερη περίπτωση με Ιούνιο, και πεταγόμαστε σε κάθε μέρος της χώρας να βρούμε σπίτι, να στελεχώσουμε τα σχολεία της πατρίδας μας. Παρόλα αυτά βλέπουμε πως η κυβέρνηση έχει θεσμοθετήσει χρήματα για εξωκοινοβουλευτικούς Υπουργούς, ενώ οι αναπληρωτές τον Σεπτέμβριο κοιμόνταν σε sleeping bags και αυτοκίνητα στη Σαντορίνη.
    Για εμάς δεν υπάρχουν ούτε χρήματα, ούτε μόνιμοι διορισμοί. Πρώτα η Παιδεία!”

Σχόλια