ΠΣΑΕΠ_Ενημέρωση για πληρωμή Υπερωριών

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ





Συνάδελφοι όπως γνωρίζετε ο ΠΣΑΕΠ προέβη σε πολλές παρεμβάσεις και κατάθεση επίσημων  εγγράφων με τα οποία ζητούσαμε επίσημη απάντηση από το Υπουργείο για την πληρωμή των υπερωριών των αναπληρωτών. Το Υπουργείο μας είχε απαντήσει προφορικά πολλάκις ότι κανείς δεν πρόκειται να χάσει τα χρήματά του. Παρόλα αυτά ζητήσαμε εκ νέου επίσημο έγγραφο που να πιστοποιεί την παραπάνω δέσμευση (δείτε εδώ) για τις υπερωρίες των αναπληρωτών που έχουν προσφερθεί σε ολιγοθέσια σχολεία και των αναπληρωτριών νηπιαγωγών που έχουν τέκνο κάτω των 2 ετών, που ενώ δικαιούνται μειωμένο ωράριο 2 ωρών δεν είναι εφικτό να το πάρουν.

Ενημερωθήκαμε, λοιπόν, από το Υπουργείο ότι βρίσκεται σε διαδικασία η έκδοση εγκυκλίου, η οποία θα υποχρεώνει τις πρωτοβάθμιες διευθύνσεις να πληρώσουν αναδρομικά όσους έχουν εργαστεί υπερωριακά και θα διασφαλίζει ότι κανείς υπερωριακά εργαζόμενος δεν θα κινδυνεύει να μην πληρωθεί τις υπερωρίες του. 

Θυμίζουμε ότι το θέμα αναδείχθηκε από τον ΠΣΑΕΠ σε συνεργασία με τον συνάδελφο Λάμπρο Σιδερά και το αναφέρουμε διότι ακόμα μια φορά αποδεικνύεται ότι όταν ασκούνται οι κατάλληλες πιέσεις τότε η λύση των προβλημάτων και βρίσκεται και επιταχύνεται.


Στηρίξτε έμπρακτα τον σύλλογο που βρίσκεται καθημερινά δίπλα στους αναπληρωτές. Συμπληρώστε τη φόρμα εδώ

Σχόλια