ΠΣΑΕΠ_Συνάντηση για τους μόνιμους διορισμούς με τον βουλευτή κ. Ηγουμενίδη

ΠΣΑΕΠ
-
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Συνάδελφοι, αν και είμαστε σε περίοδο προσλήψεων όπου τα μέλη του ΠΣΑΕΠ έχουν ρίξει το βάρος τους στη βοήθεια των συναδέλφων και την ανάδειξη των αδιαφανών διαδικασιών, παρόλα αυτά δεν παρεκκλίνει από τον κύριο στόχο του που είναι οι μαζικοί και μόνιμοι διορισμοί.

Ως εκ τούτου άρχισε την Παρασκευή μια σειρά επαφών με τη συνάντηση εκπροσώπων του ΠΣΑΕΠ με τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου κ. Ηγουμενίδη. Στη συνάντηση παρευρέθηκε ο Βασίλειος Αμπατζής ως μέλος του Δ.Σ. του ΠΣΑΕΠ και ΄δυο ακόμη αναπληρωτές μέλη του συλλόγου.

Η συζήτηση άρχισε με τον κ. Αμπατζή να αναλύει την επιτακτική ανάγκη για μόνιμους διορισμούς λέγοντας ότι κάθε σύγχρονο κράτος που θέλει να λέγεται σοβαρό στηρίζεται σε μόνιμους εκπαιδευτικούς και όχι σε μόνιμους αναπληρωτές. Αναφέρθηκε διεξοδικά στο καθεστώς ομηρίας των αναπληρωτών και στα προβλήματα που βιώνουν κάθε χρονιά εδώ και πολλά έτη και πόσο αρνητικά λειτουργεί αυτή μόνιμη κατάσταση στην οργάνωση και την ποιότητα της εκπαίδευσης και τη ζωή και τις οικογένειες των αναπληρωτών.

Ο κ. Ηγουμενίδης απάντησε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης αποτελούν οι διορισμοί στους τομείς της Παιδείας και της Υγείας. Είναι ένα πρόβλημα που έχει κατανοήσει ότι πρέπει να λυθεί και ότι οι θεσμοί στην παρούσα φάση δεν το επιτρέπουν.

Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι του ΠΣΑΕΠ του έθεσαν την αδικία που υφίστανται οι αναπληρωτές, οι οποίοι έχουν ίδιες υποχρεώσεις αλλά διαφορετικά δικαιώματα από τους μόνιμους συναδέλφους τους, αναφέροντας παραδείγματα, όπως αυτό των εγκύων αναπληρωτριών οι οποίες δεν δικαιούνται ούτε το 6μηνο που δικαιούνται οι ιδιωτικοί υπάλληλοι.

Ο κ. Ηγουμενίδης άκουσε με προσοχή όλα τα παραπάνω και δεσμεύτηκε ότι θα έχουμε τη στήριξή του μέσα στη Βουλή για τα θέματα αναπληρωτών, χωρίς να απαντήσει κάτι πιο συγκεκριμένο.

Τέλος, τον ενημερώσαμε και ζητήσαμε τη δική του στήριξη σε αυτό, ότι πάγια θέση του ΠΣΑΕΠ είναι η στήριξη της προϋπηρεσίας σε οποιοδήποτε σύστημα διορισμού συσταθεί όταν φτάσει ο καιρός των μόνιμων διορισμών.


Συνάδελφοι, ξεκινάμε να κάνουμε γνωστό και στους 300 το πάγιο αίτημά μας, μέχρι να υλοποιηθεί. Σε όλους τους Βουλευτές, όλων των κομμάτων. Στον ΠΣΑΕΠ δεν κουνάμε κομματικές σημαίες. Όποια πολιτική άποψη και να έχει ο καθένας η ιδιότητα του εκπαιδευτικού που έχουμε όλοι μας και τα κοινά αιτήματα μας ενώνουν. Οι εκπρόσωποί μας είναι ενεργοί αναπληρωτές και βρίσκονται σε κάθε γωνιά της χώρας. Μεγαλώνουμε το σύλλογο, δυναμώνουμε τη φωνή μας και συνεχίζουμε μέχρι την επίτευξη των στόχων μας.  

Σχόλια