ΠΣΑΕΠ_ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ για Μόνιμους διορισμούς, Ειδική Αγωγή, Γενική Αγωγή, ΖΕΠ, Τοποθετήσεις - Άδειες Αναπληρωτών, Έκπτωση μετακίνησης

ΠΣΑΕΠ
-
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΥΕΣΗΣ

Πενταμελής αντιπροσωπεία του ΠΣΑΕΠ βρέθηκε σήμερα στο Υπουργείο με σκοπό την ενημέρωση και την κατάθεση προτάσεων. Συγκεκριμένα:

Διορισμοί

Θέσαμε ξανά το θέμα των μόνιμων διορισμών και την αναγκαιότητα αυτών . Για μία ακόμη φορά συμφώνησαν με τα επιχειρήματά μας και μας απάντησαν ότι τέλος του 2018 θα ξεκινήσει η διαδικασία για τη σύσταση πλαισίου μόνιμων διορισμών.

Ειδική Αγωγή

Τα αιτήματα για ειδικά σχολεία είναι μηδενικά, ενώ αυτά των τμημάτων ένταξης πολύ λίγα. Το αρμόδιο τμήμα αναμένει τα κενά που θα δοθούν για τα ολοήμερα ειδικά δημοτικά και νηπιαγωγεία για να προχωρήσει σε προσλήψεις, κάτι το οποίο θα καθυστερήσει. Είναι πολύ πιθανόν η β' φάση ΣΜΕΑΕ να τρέξει μαζί με τη β' φάση παράλληλης την 1η Νοέμβρη. Με δεδομένο ότι τα αιτήματα για ΣΜΕΑΕ δεν είναι πολλά ζητήσαμε όσες πιστώσεις περισσέψουν (αν περισσέψουν) να διατεθούν άμεσα στην παράλληλη στήριξη, κάτι το οποίο έγινε αποδεκτό.

Γενική Αγωγή

Η β' φάση θα αφορά, όπως έχουμε ξαναναφέρει όλες τις ειδικότητες. Υπάρχουν παράπονα των μόνιμων συναδέλφων για τις προσλήψεις αναπληρωτών πριν τις αποσπάσεις τους. Ως εκ τούτου δεν έχει παρθεί καμία απόφαση ακόμα στο Υπουργείο για τη β' φάση γενικής με το ενδεχόμενο, το οποίο έχουμε αναφέρει σε προηγούμενη ενημέρωσή μας, αυτή να συμβεί αντί για τέλη Σεπτέμβρη στις αρχές Οκτώβρη. 

ΖΕΠ - ΔΥΕΠ

Υπάρχουν ακόμα 350 προσλήψεις οι οποίες υπάρχει ενδεχόμενο να μοιραστούν σε δύο φάσεις, ανάλογα με τις ανάγκες. Ως ΠΣΑΕΠ ζητήσαμε να μη συμβεί αυτό αλλά να απορροφηθούν όλες στην επόμενη φάση. Δεν υπάρχει δέσμευση για την ημερομηνία της β φάσης ΖΕΠ  όμως πιστεύουμε (και θα πιέσουμε γι αυτό) ότι θα πραγματοποιηθούν το πρώτο 15νθήμερο του Οκτώβρη.

Για τις ΔΥΕΠ έχουμε ενημερώσει από τον Ιούνιο ότι θα πραγματοποιηθούν αρχές Οκτώβρη. Δεν έχει αλλάξει τίποτα από την τελευταία μας ενημέρωση προ πέντε ημερών (Δείτε εδώ

Για τις τοποθετήσεις των αναπληρωτών

Μας ενημέρωσαν ότι η εγκύκλιος (δείτε εδώ) της 8ης Σεπτεμβρίου 2017 ήταν αποτέλεσμα των δικών μας προτάσεων και πλέον οι αναπληρωτές θα παρουσιάζονται στις διευθύνσεις μόνο με την ταυτότητάς τους,τα απαραίτητα πιστοποιητικά ιατρού και όποια έγγραφα δεν έχουν πιστοποιηθεί ξανά. Οι διευθύνσεις οι οποίες θα ζητούν τις προϋπηρεσίες, το αντίγραφο πτυχίου κλπ  δεν απλά θα αυθαιρετούν ενάντια στις οδηγίες του Υπουργείου. 

Για τα κενά που δεν δίνονται στο σύνολό τους στους αναπληρωτές, το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου μας ανέφερε ότι το ΠΥΠΣΕ έχει την αρμοδιότητα να αναρτήσει κενά κατά προτεραιότητα για παιδαγωγικούς λόγους. 

Επίσης, διαμαρτυρηθήκαμε για τη μη ανάρτηση της σειράς των τοποθετήσεων (Ειδική Κατηγορία, Πολύτεκνοι, Έγγαμοι με 3 ή 2 ή 1 τέκνο, έγγαμοι, σειρά πίνακα) από ορισμένες πρωτοβάθμιες. Μας απάντησαν ότι οι διευθύνσεις πρέπει να αναρτούν τη σειρά των τοποθετήσεων και κακώς δεν το κάνουν κάποιες. Ζητήσαμε με τη σειρά μας να γίνει πιο διακριτή η υποχρέωσή τους αυτή στην ρυθμιστική διάταξη που θα συνταχθεί και θα αφορά τις τοποθετήσεις. Επίσης, εκτός των παραπάνω που πετύχαμε, ζητήσαμε κεντρικά να νομοθετηθούν 
  • η ηλεκτρονική ανάληψη υπηρεσίας
  • η ηλεκτρονική δήλωση περιοχών
  • προθεσμία 2 ημερών στις α/θμιες (από την τελευταία μέρα παρουσίασης των αναπληρωτών) ώστε να ανακοινώσουν τις τοποθετήσεις. Δεν γίνεται εμείς να καλούμαστε μέσα σε δύο μέρες να παρουσιαστούμε από τη μία άκρη της Ελλάδας στην άλλη και έπειτα να περιμένουμε μία εβδομάδα, διαμένοντας σε ξενοδοχεία, να δηλώσουμε  σχολεία και να τοποθετηθούμε. 


Άδειες Αναπληρωτών

Ζητήσαμε από το αρμόδιο τμήμα να μεριμνήσει, ώστε να νομοθετηθεί άδεια ασθένειας τέκνων και για τους αναπληρωτές, όπως ψηφίστηκε φέτος και για τους μόνιμους. Μας απάντησαν ότι θα επεξεργαστούν το αίτημά μας άμεσα.  

Για τις άδειες κυήσεως, ανατροφής κλπ, για τις οποίες ακόμη μία φορά καταθέσαμε τη θέση του συλλόγου για πλήρη εξομοίωση με τους μόνιμους συναδέλφους μας ή έστω την βελτίωση της υπάρχουσας κατάστασης, μας απάντησαν ότι είναι θέμα που χειρίζεται ο Υπουργός και δεν υπάρχει καμία εξέλιξη προς το παρόν.

Έκπτωση στους αναπληρωτές

Δηλώσαμε ότι είναι απαράδεκτο οι αναπληρωτές των επόμενων φάσεων να μην έχουν το "προνόμιο" της 50%  έκπτωσης και καταθέσαμε αίτημα προς το Υπουργείο να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες. Μας απάντησαν ότι θα γίνουν οι απαραίτητες επαφές και αν υπάρξει κάποιο θετικό αποτέλεσμα θα ανακοινωθεί. 

Για τους αναπληρωτές της α' φάσης που δεν έτυχαν (για διάφορους λόγους) έκπτωσης κατά την μετάβασή τους στον τόπο πρόσληψης μας ενημέρωσαν ότι η γρηγορότερη και ασφαλέστερη διαδικασία για να τους επιστραφούν τα χρήματα είναι να επικοινωνήσουν με την εταιρεία που ταξίδεψαν και σε συνεννόηση μαζί της να καταθέσουν τα απαραίτητα έγγραφα . 

Συνεχίζουμε τη δράση μας ασκώντας πιέσεις και καταθέτοντας προτάσεις κοινών συμφερόντων για όλους τους αναπληρωτές... 
Στηρίξτε έμπρακτα τον σύλλογο που βρίσκεται καθημερινά δίπλα στους αναπληρωτές. Συμπληρώστε τη φόρμα εδώ

Σχόλια

  1. Καλησπέρα συνάδελφοι, μία διευκρίνιση! Τι εννοείτε "αν περισσέψουν πιστώσεις ΣΜΕΑ" θα διατεθούν στην παράλληλη; Αφού τα αιτήματα όπως λένε είναι λίγα... Πού θα μπορούσαν δηλαδή να πάνε; στο ολοήμερο ειδικό σχολείο; και επίσης πότε θα το γνωρίζουμε αυτό; πριν την 1/11;;; ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου