ΠΣΑΕΠ_ Ανέφικτη η συνάντηση στο Υπουργείο - Τι περιμένουμε αύριο

ΠΣΑΕΠ
-
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ


Συνάδελφοι, σήμερα και για μία εβδομάδα το Υπουργείο παραμένει κλειστό για το κοινό λόγω Πανελληνίων (!) και επιτρέπεται η είσοδος μόνο με εντολή Υπουργού. 


Η αντιπροσωπεία του ΠΣΑΕΠ του παρευρέθηκε παρ' όλες τις προσπάθειες και τις διαβουλεύσεις δεν κατάφερε να εισέλθει, όπως και πλήθος κόσμου που περίμενε καρτερικά. 

Ωστόσο, όπως ενημερώσαμε το πρωί τα κενά ζητήθηκαν για όλες τις ειδικότητες και για παράλληλη στήριξη, εκτός των Τμ. Υποδοχής και των ΔΥΕΠ. 

Αυτό σημαίνει ξεκάθαρα ότι οι προσλήψεις των Τμημάτων Υποδοχής δεν πρόκειται να γίνουν αύριο όπως δεσμεύτηκε το Υπουργείο Παιδείας στη ΔΟΕ και μας ενημέρωσε και στις συναντήσεις μας. Είναι το λιγότερο απαράδεκτο να ενημερώνει μετά το λήξη της προθεσμίας δηλώσεων για καθυστέρηση μίας εβδομάδας, χωρίς να υπολογίζει πόσο μπορεί να έχει επηρεάσει στον τρόπο δήλωσης των περιοχών η δέσμευσή του για 250 προσλήψεις στην πρώτη φάση των προσλήψεων. 

Αντίθετα, το τμήμα της ειδικής αγωγής το οποίο φαίνεται να προχωρά σύμφωνα με τον προγραμματισμό και την ενημέρωση που έχει δώσει στον ΠΣΑΕΠ πριν τη λήξη των δηλώσεων κατόπιν αιτήματός μας και να πετυχαίνει το χρονοδιάγραμμα και τον υψηλό στόχο προσλήψεων που έχει θέσει και έχουμε ενημερώσει προ πολλών ημερών.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το γεγονός ότι το Υπουργείο ζήτησε τα κενά όλων των ειδικοτήτων σημαίνει ότι έχει κάνει δεκτό το αίτημα του ΠΣΑΕΠ για πρόσληψη όχι μόνο θεατρολόγων και εικαστικών κατά την α' φάση, αλλά όλων των ειδικοτήτων της α/θμιας. 

Όλα αυτά θα επιβεβαιωθούν αύριο το απόγευμα-βράδυ που θα ανακοινωθούν οι πρώτες προσλήψεις. Θυμίζουμε βέβαια ότι ζητήσαμε να ανακοινωθούν το πρωί γιατί ένας τεράστιος όγκος αναπληρωτών προσλαμβάνεται στις νησιώτικες περιοχές όπου τα δρομολόγια αναχωρούν απόγευμα. Το Υπουργείο δεν δεσμεύτηκε για κάτι τέτοιο, καθώς μας είπε ότι είναι αρκετά δύσκολο να είναι το πρωί έτοιμες και υπογεγραμμένες οι προσλήψεις. 

Όπως είναι φυσιολογικό ακριβείς αριθμοί δεν υπάρχουν προς το παρόν αφού τα κενά δηλώνονταν μέχρι τη 1.00 μ.μ. Οι ακριβείς αριθμοί, όπως και η κατανομή που αφορά πολλούς συναδέλφους, θα είναι γνωστή αύριο το πρωί και θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά να ενημερώσουμε τους συναδέλφους που αγωνιούν, παρά την απαγόρευση για είσοδο από τον Υπουργό που ισχύει για όλη τη βδομάδα. 

Τέλος, αφού δεν ήταν εφικτή η κατ' ιδίαν συνάντηση με τους αρμόδιους, σήμερα ο ΠΣΑΕΠ θα στείλει επίσημο έγγραφο διαμαρτυρίας και αίτησης πρόσληψης του συνόλου των πιστώσεων ΖΕΠ την επόμενη εβδομάδα. 

Στηρίξτε έμπρακτα το σύλλογο που βρίσκεται με πολλούς τρόπους δίπλα στους αναπληρωτές. Συμπληρώστε τη φόρμα εδώ

Σχόλια