ΠΣΑΕΠ_ Συνάντηση με τον κ. Αποστολάκη για τις τοποθετήσεις αναπληρωτών.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
(Π.Σ.Α.Ε.Π.)


Την προηγούμενη Παρασκευή 25 Αυγούστου. που ξεκίνησε η διαδικασία δήλωσης περιοχών από τους αναπληρωτές ο ΠΣΑΕΠ ήταν από την πρώτη στιγμή δίπλα στους αναπληρωτές για διευκρινίσεις και ενημέρωση για τις ασάφειες που παρουσιάστηκαν.

Χωρίς να ξεχνάμε τον ρόλο μας και τον λόγο ύπαρξής μας, όπου είναι η προάσπιση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών και η διεκδίκηση μαζικών και μόνιμων διορισμών, την ίδια μέρα αντιπροσωπεία του ΠΣΑΕΠ συναντούσε τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Ηρακλείου, κ. Αποστολάκη.


Τα θέματα που θίχτηκαν από τον Βασίλη Αμπατζή, μέλος του Δ.Σ. μας και οι απαντήσεις που πήρε ήταν οι εξής:

  1. Να συνεχιστεί η διαφανής διαδικασία τοποθετήσεων των αναπληρωτών που πραγματοποιείται κάθε χρονιά στο Ηράκλειο.
Ο κ. Αποστολάκης απάντησε ότι για μία ακόμη φορά στον νομό που ασκεί διοικητικά καθήκοντα οι διαδικασίες θα είναι το ίδιο διαφανείς.

  1. Να δοθεί το σύνολο των κενών στην α' φάση και όχι μέρος αυτών.

Ο κ. Αποστολάκης απάντησε πως όλα τα διαθέσιμα κενά θα δοθούν στους αναπληρωτές και δεν θα κρατηθεί κανένα για επόμενη φάση.

  1. Να μην δοθούν ώρες ειδικοτήτων σε δασκάλους.

Ο κ. Αποστολάκης απάντησε πως αυτό δεν συμβαίνει στο νομό του, εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων που περισσεύουν 2-3 ώρες σε κάποιο σχολείο και δεν είναι εφικτό να ανατεθούν σε ειδικότητα.

  1. Να υπάρξει σταθερός δάσκαλος υπεύθυνος ολοημέρου.

Ο κ. Αποστολάκης αποκρίθηκε ότι δεν είναι δυνατόν να συμβεί το παραπάνω, διότι το Υπουργείο δεν προσλαμβάνει άτομα αποκλειστικά για το ολοήμερο σχολείο, ενώ περισσεύουν ώρες από τους εκπαιδευτικούς. Ο κ. Αμπατζής ανταπάντησε λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζεται ένας θεσμός, όπως το ολοήμερο σχολείο, υπολογίζοντας ώρες αντί να προασπίζουμε την εύρυθμη λειτουργία του σε όφελος των μαθητών. Τέλος συμπλήρωσε ότι οι διευθύνσεις οφείλουν μαζικά να ζητήσουν προσλήψεις και να αναγκάσουν το Υπουργείο να επαναφέρει το θεσμό.

  1. Να μην αποκλειστεί κανένα προνήπιο από τα δημόσια νηπιαγωγεία

Ο κ Αποστολάκης απάντησε ότι θα κάνει τα αδύνατα δυνατά και είναι σίγουρος ότι όλα τα προνήπια θα έχουν θέση στα δημόσια νηπιαγωγεία.


Συνάδελφοι, όσο ο ΠΣΑΕΠ μεγαλώνει τόσο τα αιτήματα των αναπληρωτών θα ακούγονται σε κάθε διεύθυνση, στο Υπουργείο, στη Βουλή, στις κινητοποιήσεις.


Στηρίξτε έμπρακτα το σύλλογο που βρίσκεται με πολλούς τρόπους δίπλα στους αναπληρωτές. Συμπληρώστε τη φόρμα εδώ

Σχόλια