ΠΣΑΕΠ_Στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΙ για τα προβλήματα των αναπληρωτών

ΠΣΑΕΠ
-
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ



Χθες το βράδυ το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ αναφέρθηκε στο επίκαιρο πρόβλημα της Σαντορίνης και της Μυκόνου και την αδυναμία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών να βρουν στέγαση,  κάτι για το οποίο τοποθετήθηκε και ο Σάββας Παντελίδης ως πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θμιας Θήρας. Μάλιστα το συγκεκριμένο κανάλι είχε διάθεση να αναδείξει γενικότερα τα προβλήματα των αναπληρωτών για τα οποία μίλησε ο πρόεδρος του ΠΣΑΕΠ Αναγνωστόπουλος Γιώργος μέσω skype. Δυστυχώς λόγω περιορισμένου χρόνου και της τρέχουσας επικαιρότητας προβλήθηκαν δύο-τρία πολύ μικρά αποσπάσματα των παραπάνω αναπληρωτών. 



Ως ΠΣΑΕΠ έχουμε στόχο να αναδείξουμε τα προβλήματα των αναπληρωτών στους αρμόδιους φορείς και την κοινωνία. Δεν είμαστε οι τεμπέληδες, κρατιστές που παλεύουμε να βρούμε μια θέση να χωθούμε στο Δημόσιο. Επιθυμία μας είναι να λειτουργήσουν εύρυθμα τα σχολεία μέσα από τη διασφάλιση και την ενίσχυση της παιδαγωγικής σχέσης εκπαιδευτικών - μαθητών, κάτι που μπορεί να γίνει μόνο μέσα από μόνιμους διορισμούς. Εκτός των παραπάνω, είμαστε εκπαιδευτικοί που μετά από μετά από πολλά χρόνια αναπλήρωσης και στήριξης της δημόσιας εκπαίδευσης σε κάθε άκρη της Ελλάδας δικαιούμαστε τη μόνιμη πρόσληψή μας, ώστε να σταματήσουμε να αφήνουμε χιλιόμετρα μακριά τις οικογένειες και τα παιδιά μας και να διδάξουμε μόνιμα σε ένα μέρος με το σεβασμό και την αξιοπρέπεια που μας αρμόζει. Εκπαιδευτικοί που πολλοί από αυτούς εισήχθησαν με άνω των 18.000 μορίων στις σχολές τους, κατέχουν επίπεδο μεταπτυχιακών γνώσεων και άλλοι που έχουν περάσει το 40 έτος της ηλικίας τους. 
Τα παραπάνω οφείλουμε ως μονάδες και ως σύλλογος να τα διασπείρουμε στην κοινωνία άμεσα, ώστε αν αποκτήσουμε συμμάχους στον αγώνα που κάνουμε για μόνιμους διορισμούς. 

*Ο Πρόεδρος του ΠΣΑΕΠ, εκτός των προβληθέντων, μίλησε για το πρόβλημα της αδιοριστίας, τα ίσα δικαιώματα που διεκδικούν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί με τους μόνιμους συναδέλφους τους,  την ανάγκη του υπεύθυνου δασκάλου ολοημέρου για την αναβάθμιση της ποιότητας εκπαίδευσης και την θέσπιση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης, ώστε κανένα προνήπιο να μην μένει εκτός τους δημόσιου σχολείου.
*Σήμερα για τα προβλήματα των αναπληρωτών υπάρχει ρεπορτάζ της Κυριακάτικης εφημερίδας Ελευθερία του Τύπου 

Στηρίξτε έμπρακτα τον σύλλογο που βρίσκεται καθημερινά δίπλα στους αναπληρωτές. Συμπληρώστε τη φόρμα εδώ

Σχόλια