ΠΣΑΕΠ Ενημέρωση για ΔΥΕΠ και ΖΕΠ

ΠΣΑΕΠ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Ο ΠΣΑΕΠ επικοινώνησε σήμερα με το υπουργείο προκειμένου να ενημερωθεί για τις προσλήψεις των ΔΥΕΠ. Όπως μας ενημέρωσαν υπάρχει η ''τάση''-γίνεται προσπάθεια να εγγραφούν τα προσφυγόπουλα σε πρωινά σχολεία.
Αυτή η διαδικασία θα κρίνει και τις πιστώσεις που θα δοθούν για τις ΔΥΕΠ και το πότε θα γίνει η Β φάση των ΖΕΠ , δηλαδή ανάλογα με τον αριθμό των προσφυγόπουλων που θα εγγραφούν στα πρωινά σχολεία και αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα είναι σε θέση το υπουργείο να προγραμματίσει των αριθμό των προσλήψεων σε ΔΥΕΠ και την Β φάση ΖΕΠ. Οι διαθέσιμες πιστώσεις για ΔΥΕΠ αυτή την στιγμή είναι 250 για πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια. 
Ο αριθμός των μονάδων ΔΥΕΠ που θα λειτουργήσουν φέτος είναι 100 ( με τον αριθμό να μειώνεται εαν έχουμε εγγραφές στο πρωινό σχολείο) , ενώ 6 νηπιαγωγεία έχουν πάρει ήδη ΦΕΚ και προβλέπεται να πάρουν και άλλα.
Τέλος ο προγραμματισμός για προσλήψεις στις ΔΥΕΠ αυτήν στιγμή, που όπως προαναφέραμε έχει άμεση σχέση με τον αριθμό των παιδιών που θα εγγραφούν στο πρωινό σχολείο, είναι για τις αρχές Οκτωβρίου. Επίσης μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας προβλέπονται οι προσλήψεις των Συντονιστών. 

 Στηρίξτε έμπρακτα τον σύλλογο που βρίσκεται καθημερινά δίπλα στους αναπληρωτές. Συμπληρώστε τη φόρμα εδώ

Σχόλια