ΠΣΑΕΠ_Στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ3 ο ΠΣΑΕΠ για όλα τα ζητήματα των αναπληρωτών

ΠΣΑΕΠ
-
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ


Συνάδελφοι, συνεχίζουμε δυναμικά και συντονισμένα την ανάδειξη των προβλημάτων - αιτημάτων  μας στην κοινωνία. Την Δευτέρα το πρωί ο Αναγνωστόπουλος Γιώργος ως πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Αναπληρωτών και Ωρομίσθιων Εκπαιδευτικών Π.Ε. "φιλοξενήθηκε" στον real fm και το ραδιόφωνο της Ερτ3 και μίλησε για τα προβλήματα των αναπληρωτών. Ακούστε εδώ: real fm , ερτ3

Συγκεκριμένα τα θέματα που κυριάρχησαν ήταν:



Η αδιοριστία των αναπληρωτών, αφού από το 2009 οι διορισμοί είναι μηδενικοί με αποτέλεσμα οι αναπληρωτές να αφήνουν κάθε Σεπτέμβριο τις οικογένειές τους για να διδάξουν σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας με οικονομικό και προσωπικό κόστος. Πάνω από 20.000 άνθρωποι, που στηρίζουν χρόνια τη δημόσια εκπαίδευση, είναι απαραίτητοι για να ανοίξουν και να στελεχωθούν τα σχολεία και εμπαίζονται από όλες τις κυβερνήσεις.

Η κατάργηση του υπεύθυνου δασκάλου στο ολοήμερο, εκτός των θέσεων εργασίας που χάθηκαν, είχε ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση του θεσμού του ολοημέρου και της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Η ταλαιπωρία των αναπληρωτών, οι οποίοι κάθε χρόνο καλούνται να παρουσιαστούν μέσα σε δύο μέρες από τη μία άκρη της χώρας στην άλλη, να παρουσιαστούν βιώνοντας την γραφειοκρατεία στο απόγειό της. Στη συνέχεια - και όντας άνεργοι τρεις μήνες- καλούνται να διαμείνουν σε ξενοδοχείο μέχρι και μια εβδομάδα μέχρι να τοποθετηθούν σε κάποιο σχολείο, στο οποίο πρέπει να παρουσιαστούν χωρίς να τους έχει δοθεί μια προθεσμία να βρουν σπίτι. Χαρακτηριστικό παράδειγμα φέτος που αναπληρωτές κοιμόνταν στις παραλίες της Σαντορίνης λόγω αδυναμίας εύρεσης σπιτιού.

 Η ταλαιπωρία των συναδέλφων των ειδικοτήτων της α/θμιας όπου για να συμπληρώσουν ώρες αναγκάζονται να πηγαίνουν σε 3 σχολεία και άνω τη βδομάδα. Άνθρωποι οι οποίοι έχουν ξεπεράσει το 40ο έτος της ηλικίας τους και είναι ακόμη εγκλωβισμένοι αναπληρωτές.
Τα δικαιώματα των αναπληρωτών τα οποία είναι λειψά σε σχέση με αυτά των μόνιμων συναδέλφων τους, ενώ οι υποχρεώσεις ίδιες. Συγκεκριμένα για τις εγκύους αναπληρώτριες το ισχύον νομικό πλαίσιο είναι τραγικό και επικίνδυνο.

Τέλος, η δίχρονη προσχολική εκπαίδευση, η οποία παρά τις εξαγγελίες δεν έχει εφαρμοστεί ακόμα, με αποτέλεσμα πολλά μικρά παιδιά να μένουν έξω από τη φοίτηση στα προνήπια.

Οι γονείς των μαθητών οφείλουν να ενημερωθούν για τις συνθήκες εργασίας αυτών που διδάσκουν και "μεγαλώνουν" τα παιδιά τους κάθε χρόνο μέσα στις τάξεις. Η κοινωνία και οι εργαζόμενοι πρέπει να μη διχάζονται και να διεκδικούν τα δικαιώματα τους ενωμένοι. Αυτό προσπαθεί να κάνει ο ΠΣΑΕΠ στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, αφήνοντας έξω τα επιμέρους συμφέροντα και διεκδικώντας τα κοινά αιτήματα τους.

Στηρίξτε έμπρακτα τον σύλλογο που βρίσκεται καθημερινά δίπλα στους αναπληρωτές. Συμπληρώστε τη φόρμα εδώ

Σχόλια