ΠΣΑΕΠ- Ηλεκτρονική ανάληψη υπηρεσίας

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Χαιρετίζουμε την ανακοίνωση-επιστολή της ΔΟΕ για ηλεκτρονική ανάληψη υπηρεσίας των αναπληρωτών. Στην επιστολή της αναφέρει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αναπληρωτές οι οποίοι καλούνται σε πολύ μικρό διάστημα να αναλάβουν υπηρεσία και να τοποθετηθούν στα σχολεία.

Δηλώνουμε ικανοποιημένοι που η Ομοσπονδία μας ενστερνίζεται ένα αίτημα που έχει θέσει ο ΠΣΑΕΠ εδώ και μήνες, πάρα πολλές φορές, στις συναντήσεις του στο υπουργείο, αλλά και εγγράφως. 

Αυτό είναι το νόημα της συσπείρωσης που ζητάει διακαώς ο ΠΣΑΕΠ από τη στιγμή της ίδρυσής του. Τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων να αναδεικνύονται από όλες τις πλευρές χωρίς δεύτερες σκέψεις. 


Θυμίζουμε ότι πριν ένα μήνα σε συνάντησή μας στο υπουργείο ζητήσαμε:
  • οι αναπληρωτές να αποδεσμευτούν από την επίδειξη όλων αυτών των εγγράφων του παραλογισμού που τους ζητούνται και να αναλάβουν υπηρεσία μόνο με την ταυτότητά τους και τα απαιτούμενα πιστοποιητικά υγείας.
  • Να δοθεί η δυνατότητα ηλεκτρονικής “αποδοχής ή όχι της πρόσληψης”, ώστε να μην ταλαιπωρούμαστε σε ξενοδοχεία μέχρι να τοποθετηθούμε.
  • Μετά την τοποθέτησή μας να μας δοθεί μία προθεσμία τριών ημερών για την παρουσία μας στο σχολείο, ώστε να μπορούμε να αναζητήσουμε το νέο μας σπίτι.
Για να δείτε την ανακοίνωση πατήστε εδώ 

Επίσης, το αίτημα της ηλεκτρονικής ανάληψης υπηρεσίας το είχαμε θέσει στις 9 Φεβρουαρίου (Δείτε εδώ  και στις 17 Ιανουαρίου (Δείτε εδώ  )


Τέλος, να αναφέρουμε ότι για τα παραπάνω έχουμε ενημερωθεί προφορικά ότι είναι σε διαδικασία μια ρυθμιστική διάταξη για τις τοποθετήσεις των αναπληρωτών η οποία δεν ξέρουμε αν θα είναι έτοιμη πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Ως ΠΣΑΕΠ πιέζουμε για την αποδοχή των παραπάνω και την άμεση εφαρμογή. 

Αποδεικνύεται πλέον καθημερινά ποιοι στέκονται δίπλα στους αναπληρωτές με στοχευμένες προτάσεις και διεκδικήσεις. 
Μήν μένεις αμέτοχος. Στήριξε την προσπαθεια των αναπληρωτών.. Δυνάμωσε τη φωνή ΣΟΥ, 
Γίνε μέλος στον ΠΣΑΕΠ εδώ

Σχόλια