Συνάντηση του ΠΣΑΕΠ με τον κ. Τερζάκη

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Π.Σ.Α.Ε.Π.)


Προγραμματισμένη Συνάντηση είχε χθες αντιπροσωπεία του Π.Σ.Α.Ε.Π με τον Περιφερειακό Διευθυντή α/θμιας και β/θμιας Κρήτης κ. Τερζάκη. Στην συνάντηση συμμετείχαν μέλη του ΠΣΑΕΠ διάφορων ειδικοτήτων και το εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ μας, ο Βασίλης Αμπατζής.


Η αντιπροσωπεία του ΠΣΑΕΠ κατέθεσε έγγραφο στον κ. Τερζάκη με τα αιτήματα του συλλόγου και συζήτησε μαζί του γι αυτά. Συγκεκριμένα για το θέμα των μόνιμων διορισμών που θέσαμε πρώτο, ο κ. Τερζάκης ανέφερε τις μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας ως τον λόγο που κρατούνται δέσμιοι οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί και επιφυλάχθηκε για το 2018.
Ανέφερε επίσης ότι αφουγκράζεται και μερίδα της κοινωνίας η οποία ζητάει ίση μεταχείριση των αποφοίτων από τα πανεπιστήμια. Ως ΠΣΑΕΠ ξεκαθαρίσαμε για μία ακόμη φορά τη θέση μας υπέρ της προστασίας της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών συναδέλφων μας.


Για την α' φάση αναπληρωτών που, όπως ανακοινώσαμε εδώ και 2 βδομάδες έχει προγραμματιστεί για τις 5/09, ο κ. Τερζάκης είπε ότι θα είναι ανάλογη με την α' φάση της φετινής σχολικής χρονιάς, χωρίς να αναφέρει τίποτα για τις ειδικότητες.


Για την ανισότητα των δικαιωμάτων μεταξύ μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών ο κ. Τερζάκης παραδέχθηκε τις αδικίες που βιώνουν οι αναπληρωτές συνάδελφοι και τις δυσκολίες που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι έγκυες συναδέλφισσες. Θυμίζουμε ότι για τα παραπάνω ο ΠΣΑΕΠ έχει πάρει την προφορική δέσμευση από τον Υπουργό σε κατ' ιδίαν συνάντηση μαζί του, ότι θα αλλάξει τη νομοθεσία που αφορά τις άδεις των αναπληρωτών.

Σε ότι αφορά τα ολοήμερα η αντιπροσωπεία του ΠΣΑΕΠ με μια σειρά επιχειρημάτων υπέδειξε στον κ. Τερζάκη τη δυσλειτουργία τους λόγω έλλειψης υπεύθυνου δασκάλου ολοημέρου. Ο κ. Τερζάκης από την πλευρά του ανέφερε ότι ούτε φέτος θα υπάρξει υπεύθυνος δάσκαλος ολοήμερου και η λειτουργία του ολοημέρου θα στηριχθεί στις περισσευούμενες ώρες των δασκάλων των πρωινών τμημάτων και των ειδικοτήτων. Θυμίζουμε ξανά πως ο κ. Γαβρόγλου είχε πει στην αντιπροσωπεία του ΠΣΑΕΠ κατά τη συνάντησή τους τον Απρίλιο ότι έχει κατανοήσει τις δυσκολίες του ολοήμερου σχολείου και την ανάγκηΑ για υπεύθυνο δάσκαλο ολοημέρου και ότι θα προσπαθήσει να τοποθετήσει τέτοιον σε ορισμένες περιοχές όπου υπάρχουν πλεονάζοντες εκπαιδευτικοί. Μένει να το δούμε βεβαίως.

Όπως είχε ανακοινώσει ο ΠΣΑΕΠ πριν δύο εβδομάδες για τις Τάξεις Υποδοχής και τις ΔΥΕΠ, έτσι και ο κ. Τερζάκης μας ανέφερε ότι αναμένεται αύξηση των τάξεων υποδοχής και προσπάθεια για ένταξη των παιδιών στο ημερήσιο σχολικό πρόγραμμα.

Η αντιπροσωπεία του ΠΣΑΕΠ ζήτησε πλήρη διαφάνεια στις τοποθετήσεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και εξέφρασε την αγανάκτησή της για τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που λαμβάνουν χώρα στις α/θμιες όλης της Ελλάδας. Ανέφερε επίσης την πρόταση του ΠΣΑΕΠ προς το Υπουργείο για απλοποίηση της διαδικασίας με ηλεκτρονική ανάληψη υπηρεσίας και επίδειξη μόνο την ταυτότητας κατά την προσέλευση του αναπληρωτή στην πρωτοβάθμια πρόσληψής του.

Για όλα τα παραπάνω ζητήσαμε την ειλικρινή στήριξη του Περιφερειακού Διευθυντή σε ότι περνάει από το χέρι του και την άσκηση πίεσης προς τις ανώτερες βαθμίδες εξουσίας για την υλοποίησης των προτάσεων του ΠΣΑΕΠ.

Συνάδελφοι ο ΠΣΑΕΠ δυναμώνει και ασκεί πιέσεις προς όλες τις κατευθύνσεις για την υλοποίηση των πάγιων θέσεων του κλάδου. Αγωνιζόμαστε σε καθημερινή βάση για τους αναπληρωτές συναδέλφους μας, ώστε να εργάζονται όσο το δυνατόν περισσότεροι και σε καλύτερες συνθήκες, μέχρι να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα των μόνιμων διορισμών.
Οργανωθείτε μαζί μας, ώστε σε κάθε πόλη να υπάρχει ο μοχλός πίεσης που οφείλουμε να ασκούμε στους Προϊσταμένους μας, στους βουλευτές , σε όλους όσους μπορούν να βοηθήσουν για την υλοποίηση των αιτημάτων μας.

Συμπλήρωσε την φόρμα εγγραφής και δυνάμωσε τη φωνή ΣΟΥ. 


Σχόλια