Τι ανέφερε ο Π.Σ.Α.Ε.Π. στη συνάντηση με τη Δ.Ο.Ε.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

        Συνάδελφοι παρευρεθήκαμε την Τετάρτη 21 Ιουνίου σε προγραμματισμένη συνάντηση με τη ΔΟΕ μετά από πρόσκληση που απηύθυνε η τελευταία σε διάφορους φορείς της α/θμιας, οι οποίοι της είχαν ζητήσει συνάντηση. Θεωρήσαμε χρέος μας να παρευρεθούμε και να συμμετάσχουμε στη διαδικασία, να μην κάνουμε κινήσεις “πολιτικής” και εντυπωσιασμού και να παραμερίσουμε τις όποιες διαφωνίες μας άλλους συλλόγους αλλά και με τη ΔΟΕ, ώστε να καταφέρουμε να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι και να συνεργαστούμε για το κοινό συμφέρον.

 
      Ο Αντιπρόεδρος του ΠΣΑΕΠ, Θοδωρής Μπαξεβανίδης ξεκίνησε την τοποθέτησή του ζητώντας συσπείρωση όλων των δυνάμεων ώστε να διεκδικήσουμε όσο το δυνατόν μαζικότερα μόνιμους διορισμούς, αναφέροντας πως σε κάθε κινητοποίηση για το παραπάνω θέμα ο ΠΣΑΕΠ ήταν παρών. Συνεχίζοντας, ανέφερε την πάγια θέση του συλλόγου μας για τον δάσκαλο υπεύθυνο ολοημέρου, τις κινήσεις που έχει κάνει ο ΠΣΑΕΠ προς αυτήν την κατεύθυνση, αλλά και τις δεσμεύσεις που έχει λάβει από το Υπουργείο. Μίλησε για την αποτυχία του ενιαίου τύπου ολοήμερου σχολείου το οποίο αντιμετωπίζεται από το Υπουργείο ως παιδοφυλακτήριο, ενώ ανέφερε ότι οι ήδη υπάρχουσσες ειδικότητες πρέπει να διδάσκουν τα μαθήματά τους. Σειρά πήραν οι ΔΥΕΠ, για τις οποίες τόνισε ότι ήταν μια χρονιά ανοργάνωτη και με πολλά προβλήματα. Ανέφερε ότι ο ΠΣΑΕΠ έχει καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση στην ομάδα εργασίας του Υπουργείου Παιδείας για τη λειτουργία των ΔΥΕΠ η οποία είναι στη διάθεση της ΔΟΕ και κάθε ενδιαφερομένου αφού έχει αναρτηθεί και στη σελίδα μας. Επίσης τόνισε ότι ο ΠΣΑΕΠ τότε που ανακοινώθηκε το μειωμένο ωράριο συγκέντρωσε 600 υπογραφές σε διάστημα 2 ημερών και παρευρέθηκε σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του Σύριζα. Ο Αντιπρόεδρος του ΠΣΑΕΠ υπερθεμάτισε για την ανισότητα που υπάρχει μεταξύ μόνιμων και αναπληρωτών στα δικαιώματα μας, τονίζοντας αυτά που αφορούν τις άδειες των εγκύων. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η τοποθέτησή του για την πρόταση συνυπηρέτησης που έχουμε καταθέσει ως ΠΣΑΕΠ στο Υπουργείο. Ανέφερε όλα τα προβλήματα που βιώνουν οι αναπληρωτές από την πρόσκλησή τους ως την ημέρα τοποθέτησής τους και εύρεσης στέγης, τα οποία έχουμε αναφέρει και στο Υπουργείο πρόσφατα και ίσως λόγω των δικών μας παρεμβάσεων δρομολογούνται αλλαγές. Αναφέρθηκε φυσικά και στο νηπιαγωγείο για το οποίο τόνισε την πάγια θέση του ΠΣΑΕΠ για 2ετή υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση η οποία θα παρέχεται από νηπιαγωγούς και μόνο. Αναφέρθηκε επίσης στην τραγική κατάσταση που βιώνουμε κάθε χρόνο με φάσεις προσλήψεων μέχρι τον Απρίλιο και με αδιαφανείς διαδικασίες που λαμβάνουν χώρα σε διάφορες α/θμιες, όπου κενά εμφανίζονται κι εξαφανίζονται ξαφνικά. Τέλος ζήτησε από τη ΔΟΕ να στηρίξει το αίτημα που έχει καταθέσει ο ΠΣΑΕΠ για ταμείο ανεργίας σε όλους τους αναπληρωτές ανεξαιρέτως προϋπηρεσίας και λοιπών κριτηρίων που θέτει ο ΟΑΕΔ.

      Πιστός σε αυτό που πρεσβεύει ο ΠΣΑΕΠ ζήτησε για μία ακόμη φορά από όλους τους παρευρισκομένους είναι να παραμερίσουμε τις διαφωνίες μας σε ορισμένα θέματα και να συσπειρωθούμε για να οργανώσουμε ένα διεκδικητικό πλαίσιο για τους μόνιμους διορισμούς, που είναι ένα αίτημα που μας ενώνει όλους.  

Σχόλια