ΠΣΑΕΠ - Ανακοίνωση για την Υπουργική απόφαση

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΟΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το ΔΣ του ΠΣΑΕΠ συνεδρίασε έκτακτα και με πλειοψηφία (5 υπέρ – 2 κατά) αποφάσισε τη στήριξη της πρότασης του Υπουργείου Παιδείας για τον τρόπο καταρτισμού των πινάκων. 

Ειλικρινά σεβόμαστε το βασικό πτυχίο των συναδέλφων μας της ειδικής αγωγής, όπως και τα επαγγελματικά δικαιώματα που πηγάζουν από ένα βασικό πτυχίο. Θεωρούμε όμως την εκπαίδευση ενιαία και τον τομέα της ειδικής αγωγής ένα σημαντικότατο παρακλάδι της γενικής παιδείας και όχι ξεχωριστό κλάδο.

Θεωρούμε ότι η πρόταξη του βασικού πτυχίου ήταν άδικη, όπως άδικη ήταν παλαιότερα η πρόταξη του μεταπτυχιακού, γι αυτό έχουμε ζητήσει επίσημα εδώ και μήνες τη θέσπιση ενός δικαιότερου τόπου κατάρτισης των πινάκων των αναπληρωτών της ειδικής αγωγής είτε με απόλυτη ισοτιμία, είτε με λίγη παραπάνω μοριοδότηση του βασικού πτυχίου.

Για τους παραπάνω λόγους πιστεύουμε ότι η πρόταση που κατατέθηκε από το Υπουργείο Παιδείας εμπεριέχει το αίσθημα της δικαιοσύνης και της ίσης μεταχείρισης, ενώ διασφαλίζει την εργασία σε όσους εργάζονται, σε αντίθεση με ότι συνέβαινε μέχρι σήμερα όπου πετάγονταν σταδιακά στον καιάδα της ανεργίας εκπαιδευτικοί με επιπρόσθετα προσόντα στις δομές της ειδικής αγωγής και με πολλούς μήνες προϋπηρεσίας.

Επίσης, χαιρετίζουμε την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να κάνει αποδεκτή την πρόταση που είχαμε καταθέσει επίσημα ως ΠΣΑΕΠ για κατάργηση της μοριοδότησης του βαθμού πτυχίου και προσμέτρηση του χρόνου κτήσης πτυχίου σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Επίσης, καθ' όπως φαίνεται  το Υπουργείου Παιδείας κάνει αποδεκτή την πρόταση που είχαμε καταθέσει επίσημα ως ΠΣΑΕΠ στις 17/01/2017 σχετικά με την άρση του αποκλεισμού των εκπαιδευτών που εμπίπτουν στις ειδικές κατηγορίες από τη δυνατότητα πρόσληψης ως εκπαιδευτικοί παράλληλης στήριξης. 

Το Δ.Σ του ΠΣΑΕΠ

Σχόλια

  1. Η παρούσα υπουργική απόφαση εμπεριέχει το αίσθημα της δικαιοσύνης και της ίσης μεταχείρισης, ενώ διασφαλίζει την εργασία σε όσους εργάζονται, σε αντίθεση με ότι συνέβαινε μέχρι σήμερα όπου πετάγονταν στον καιάδα της ανεργίας εκπαιδευτικοί με επιπρόσθετα προσόντα στις δομές της ειδικής αγωγής και με πολλούς μήνες προϋπηρεσίας. Συνυπογραφω λοιπον την ανακοινωση του ΠΣΑΕΠ και στηριζω την υπουργική απόφαση μεσω της οποίας διασφαλίζονται τα εργασιακά μας δικαιώματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου