ΠΣΑΕΠ - Δωρεά ρουχισμού σε παιδιά και ενήλικες με αυτισμό

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Εκπαίδευση και παιδεία δεν είναι μόνο οι πιστώσεις και οι προσλήψεις...

Το κοινωνικό του πρόσωπο έδειξε σήμερα ο ΠΣΑΕΠ ο οποίος σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αιγάνης Λάρισας παρέδωσε μεγάλη ποσότητα ρουχισμού στον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων Ατόμων με Αυτισμό ν. Λάρισας.

Μέρες γιορτινές λοιπόν, όπως αυτές που διανύουμε, προσπαθήσαμε να δώσουμε χαρά σε αυτά τα παιδιά και τους ενήλικες χαρίζοντάς τους νέο ρουχισμό. Αυτή η κίνηση αγάπης ελπίζουμε να βοηθήσει οικονομικά και τους γονείς οι οποίοι μπορούν να διαθέσουν τα χρήματα που θα ξόδευαν για ρουχισμό σε τρόφιμα, παιχνίδια και εκπαιδευτικό υλικό για τα παιδιά και τους ενήλικες.

Ο συγκεκριμένος σύλλογος διατηρεί:

  • Το Κέντρο Ημέρας “Χαρά Ι" (Τμήμα Ενηλίκων), το οποίο εξυπηρετεί 15-20 άτομα ενήλικα, ενοίκους του Ξενώνα "Ελευθερία" και άλλα άτομα που ζουν με τις οικογένειές τους. Εκεί εφαρμόζονται θεραπευτικά και ψυχοεκπαιδευτικά προγράμματα. Επίσης λειτουργούν εργαστήρια ψυχοκινητικής, κηπουρικής, προκατάρτισης και δημιουργικής απασχόλησης.

  • Το Κέντρο Ημέρας "Χαρά ΙΙ" (Τμήμα Προσχολικής και Πρώτης Σχολικής Αγωγής), το οποίο εξυπηρετεί περίπου 15 παιδιά με στόχο την πρώιμη παρέμβαση και την ομαλή ένταξη στο σχολικό περιβάλλον.

  • Τον Ξενώνα "Ελευθερία" το οποίο φιλοξενεί πάνω από 10 άτομα και λειτουργεί σε 24ωρη βάση. Στόχος για τους ενοίκους είναι η ψυχοκοινωνική αποκατάσταση. Το θεραπευτικό πρόγραμμα στοχεύει στην ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων, αυτοφροντίδας, συμμετοχή σε δραστηριότητες, επικοινωνία και έκφραση και κοινωνικοποίηση.
Στα παραπάνω κέντρα εκτός από τα παιδιά και τους ενήλικες βρίσκεται και ένας σημαντικός αριθμός εργαζομένων διάφορων ειδικοτήτων. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης είχαμε ευρεία συζήτηση με την πρόεδρο του συλλόγου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά και οι εργαζόμενοι, αλλά και τις συνθήκες της ειδικής εκπαίδευσης στη χώρα μας. Δεσμευτήκαμε ότι θα παρέχουμε υποστήριξη με μεγάλη μας χαρά σε οτιδήποτε χρειαστεί στο μέλλον και περνά από το χέρι μας.

*Αν και είμαστε ενάντια στη δημοσιοποίηση τέτοιων ενεργειών, ωστόσο πιστεύουμε ότι βοηθάει σημαντικά ως προς τον παραδειγματισμό και την ενεργοποίηση συλλόγων, φορέων και μεμονωμένων ατόμων για να συνδράμουν κι αυτοί όσο μπορούν. 

Σχόλια