ΠΣΑΕΠ - Ενημέρωση για πιστώσεις από άδειες, ΖΕΠ και ΔΥΕΠ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ


ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΔΕΙΕΣ

Σε σημερινή επικοινωνία που είχε ο ΠΣΑΕΠ με το Υπουργείο Παιδείας ενημερωθήκαμε ότι η κατανομή των πιστώσεων που εξασφαλίστηκαν από τις άδειες των εκπαιδευτικών για την πρωτοβάθμια είναι 400. Οι 300 προορίζονται για τη γενική αγωγή και οι 100 για την ειδική. ΠΡΟΣΟΧΗ, αυτή είναι η πρώτη κατανομή και πριν καταλήξουν στα τελικά νούμερα θα γίνουν κάποιες διαβουλεύσεις και αιτήσεις μεταξύ των τμημάτων με βάση τις ανάγκες. Άρα αυτός ο αριθμός ενδέχεται να αλλάξει προς τα πάνω ή προς τα κάτω, αλλά δε θα παρεκκλίνει πάρα πολύ. 
Υπενθυμίζουμε ότι για την ειδική αγωγή οι πιστώσεις που θα εξασφαλιστούν θα αφορά για κάλυψη των τμημάτων ένταξης και όχι για παράλληλη στήριξη. 

ΖΕΠ

Ζητήσαμε για μία ακόμη φορά πλήρη κάλυψη όλων των κενών στα ΖΕΠ και μας απάντησαν ότι όλα τα κενά των ιδρυμένων τάξεων υποδοχής έχουν καλυφθεί. Εάν οι περιφέρειες ιδρύσουν κι άλλα τμήματα υποδοχής και αποστείλουν κενά τότε είναι πιθανόν να προχωρήσουν σε προσλήψεις. 


ΔΥΕΠ

Για τις ΔΥΕΠ ζητήσαμε ενημέρωση για τις προσλήψεις σε δασκάλους, ειδικότητες και νηπιαγωγούς (που δεν πήραν καθόλου ακόμα) και μας απάντησαν ότι υπάρχει μία κινητοποίηση στο Υπουργείο για την εκ νέου έκδοση κοινής Υπουργικής απόφασης η οποία μπορεί να φέρει εξελίξεις. 
Πάντως το θέμα το ΔΥΕΠ από όπου και το πιάσει κανείς δημιουργεί αδικίες από τη στιγμή που ξεκίνησαν οι προσλήψεις με μειωμένου ωραρίου. 


Για οτιδήποτε νεότερο θα ενημερώσουμε άμεσα.

ΥΓ: Συνεχίζεται η υποβολή προτάσεων διορισμού από τα ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ μέλη του Π.Σ.Α.Ε.Π.  μέχρι τις 4 Νοεμβρίου. Να τονίσουμε ότι λαμβάνουμε δεκάδες e-mail κάθε μέρα με ενδιαφέρουσες προτάσεις κι αυτό είναι ελπιδοφόρο για τον κλάδο, καθώς είναι ένα θέμα που αφορά όλους μας. Για εμάς είναι επιδίωξη να ΣΥΝΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ με τα μέλη του συλλόγου μας και για το λόγο αυτό σας καλούμε να εγγραφείτε στον Π.Σ.Α.Ε.Π. και να στείλετε την πρότασή σας.

Για εγγραφή ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe120lat1mYPMqTmwB-IX-WHMgoRzsDr6dj1W07nsZF9GL8pg/viewform?fbzx=2317723848362922500

Σχόλια

  1. Οπότε συναδελφοι να υποθέσουμε ότι δε θα υπάρξει γ φάση παράλληλης στην α/βαθμια;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου