Π.Σ.Α.Ε.Π. - Ενημέρωση για ΖΕΠ και Ειδική Αγωγή

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Σε σημερινή επικοινωνία του Π.Σ.Α.Ε.Π. με το Υπουργείο Παιδείας ενημερωθήκαμε ότι περιμένουν το πράσινο φως από τη Διεύθυνση Σπουδών για να προχωρήσουν στις προσλήψεις ΖΕΠ. Όπως μας ανέφεραν είναι ρευστό ακόμα αν θα προλάβουν να γίνουν μέχρι αύριο.  Ο Π.Σ.Α.Ε.Π. μετά την ανακοίνωση των σχολείων τα οποία είναι πάνω από 600 στον αριθμό, ζήτησε την απόλυτη κάλυψή τους. Αντ' αυτού μας παρέπεμψαν στον αριθμό των πιστώσεων (450) . Εμείς, όπως διεμηνύσαμε σήμερα στο Υπουργείο δεν είναι ο ρόλος μας να μετράμε πιστώσεις, αλλά κενά!! Μας παρέπεμψαν στην πολιτική ηγεσία, στη οποία φυσικά θα καταθέσουμε το αίτημά μας για αύξηση των πιστώσεων ΖΕΠ με στόχο την πλήρη κάλυψη των κενών, έστω και σε δεύτερη φάση.

Για την ειδική αγωγή ενημερωθήκαμε ότι το Υπουργείο προσανατολίζεται να προηγηθεί πρώτα η β' φάση της παράλληλης και στη συνέχεια η γ φάση ειδικής. Όπως έχουμε ξαναναφέρει η φάση της παράλληλης αφορά 760 δασκάλους και νηπιαγωγούς και η γ' φάση ειδικής περίπου 150.

Συνάδελφοι, όλοι μαζί πρέπει να πιέσουμε για τα δίκαια αιτήματά μας. Να αγωνιστούμε για το δικαίωμα στην εργασία με γνώμονα πάντα την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Ελάτε μαζί μας, δυναμώστε τη φωνή σας, συμμετέχετε στις αποφάσεις και τις δράσεις μας, Γραφτείτε στον Π.Σ.Α.Ε.Π. στον παρακάτω σύνδεσμο..  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe120lat1mYPMqTmwB-IX-WHMgoRzsDr6dj1W07nsZF9GL8pg/viewform

Σχόλια