Π.Σ.Α.Ε.Π. - Συλλογή υπογραφών διαμαρτυρίας για το μειωμένο ωράριο στις Προσφυγικές Δομές

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Δυστυχώς, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες μας, επιβεβαιώνονται οι φόβοι που εκφράζαμε από προχθές για τον αριθμό των πιστώσεων για ΖΕΠ και Προσφυγικές δομές. Συνολικά θα κυμανθούν περίπου στις 1000 πιστώσεις. Οι 400 που αφορούν τα ΖΕΠ θα είναι ΜΟΝΟ για δασκάλους (πλήρους ωραρίου).

Σε ότι αφορά τις Προσφυγικές Δομές οι πιστώσεις ίσως φτάσουν τις 600. Οι 400 αφορούν θα δασκάλους και νηπιαγωγούς και οι 200 θα αφορούν ειδικότητες, ενώ κατανομή δεν έχει γίνει ακόμα. Το σενάριο που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες φαίνεται να επιβεβαιώνεται δηλαδή όλες οι ειδικότητες, συμπεριλαμβανομένων και των δασκάλων, να είναι μειωμένου ωραρίου. Εξαιρούνται μόνο οι νηπιαγωγοί οι οποίοι θα είναι πλήρους ωραρίου.

Συνάδελφοι, οφείλουμε να κινητοποιηθούμε όλοι μας. Οδηγούμαστε σε εργασιακό μεσαίωνα. Το μειωμένο ωράριο σημαίνει πχ 16 ώρες διδασκαλίας την εβδομάδα, άρα τα 16/24 του μισθού, άρα τα 16/24 των μορίων προϋπηρεσίας. Δεν σπουδάσαμε για αυτά. Δεν έχει νόημα να περιμένουμε την εγκύκλιο να βρει και να βγάλουμε συνδικαλιστικές ανακοινώσεις μετά. Η πρόληψη είναι καλύτερη θεραπεία.

Ο Π.Σ.Α.Ε.Π. ετοίμασε το κείμενο που θα δείτε στο παρακάτω link, το οποίο οφείλουμε όλοι μας να προωθήσουμε και να το υπογράψουμε, ώστε να παραδοθεί από αντιπροσωπεία του συλλόγου τη Δευτέρα στο Υπουργείο Παιδείας με όσες περισσότερες υπογραφές είναι δυνατόν.


Για να δείτε και να υπογράψετε το κείμενο πατήστε εδώ

Σχόλια

  1. Προσπαθώ να υπογραψω, ανοίγω αλλά δεν μου το παίρνει. Το όνομα μου είναι Ελένη Βουρλιτη και είμαι ΠΕ70

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου