Ενημέρωση: Ειδικότητες Ειδικής Αγωγής - Α φάση παράλληλης στήριξης

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε.

Ειδικότητες Ειδικής Αγωγής

Σε επικοινωνία που είχε σήμερα ο Π.Σ.Α.Ε.Π. Με το Υπουργείο Παιδείας ενημερωθήκαμε ότι οι προσλήψεις των ειδικοτήτων της β/θμιας για την ειδική αγωγή δε θα φτάσουν τις 400 όπως υπολόγιζαν, καθώς δε δόθηκαν τα κενά 2 ειδικοτήτων, των Μουσικών και της Φ.Αγωγής. Συνεπώς οι προσλήψεις θα είναι πάνω από 300 αλλά όχι 400. Αυτή τη στιγμή ο πίνακας για τις προσλήψεις τρέχει.

Α φάση παράλληλης

Επιβεβαιώθηκε ότι η α φάση παράλληλης στήριξης θα γίνει την Παρασκευή 23/09 και αφορά 1140 εκπαιδευτικούς. Η κατανομή δεν έχει γίνει ακόμα. Μεταβιβάσαμε την αγανάκτηση των νηπιαγωγών για τις λίγες πιστώσεις αναλογικά με τους δασκάλους. Η απάντηση που πήραμε ήταν ότι στην πρώτη φάση (ΣΜΕΑΕ -Τ.Ε) προσλήφθηκαν ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ περισσότεροι νηπιαγωγοί από ότι δάσκαλοι. Εμείς ως Π.Σ.Α.Ε.Π. ζητήσαμε να αυξηθεί ο αριθμός των νηπιαγωγών όχι βέβαια εις βάρος των δασκάλων, αλλά μέσω της αύξησης του αριθμού των προσλήψεων. Επίσης ζητήσαμε να προηγηθεί η α φάση παράλληλης στήριξης από τη β φάση γενικής αγωγής σε περίπτωση που γίνει και αυτήν την Παρασκευή. Για ότι νεότερο θα σας ενημερώσουμε.

Ενημερώσου, δράσε... Γράψου στον μοναδικό επίσημο σύλλογο που προσπαθεί να ενώσει όλους τους αναπληρωτές... https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe120lat1mYPMqTmwB-IX-WHMgoRzsDr6dj1W07nsZF9GL8pg/viewform

Το ΔΣ του Συλλόγου

Αναγνωστόπουλος Γεώργιος (Πρόεδρος)
Μπαξεβανίδης Θοδωρής (Αντιπρόεδρος)
Πασχάλης Αλέξανδρος (Γενικός Γραμματέας)
Δοξαστάκη Χρυσούλα (Οργανωτική Γραμματέας)
Μήτση Ουρανία (Αναπληρώτρια Γραμματέας)
Σαμαράς Γεώργιος (Ταμίας)
Ντερέκα Γεωργία (Μέλος)


Σχόλια