Ανακοίνωση - Καταγγελία

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
-

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΠΕ 70.50 & ΠΕ 60.50 - ΣΜΕΑΕ ΜΕ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ



                                                                                                                                               Αθήνα, 16/06/2015



Σήμερα 16/06/2015 παρευρεθήκαμε στη συνεδρίαση της Δ.Ο.Ε., όπου θέσαμε τις θέσεις μας για το γνωστό θέμα της προϋπηρεσίας που προσφέρθηκε σε δομές της ειδικής αγωγής. Η ομιλούσα δέχθηκε αναίτια και λεκτική επίθεση από μέλος της Δη.Συ. του Δ.Σ της Δ.Ο.Ε. επειδή είχε το θράσος(!) να του κάνει παρατήρηση να μην συνομιλεί κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής της διακόπτοντάς την συνεχώς. Η επίθεση αυτή γενικεύθηκε και προς το ακροατήριο το οποίο κατηγορήθηκε ότι ασκεί πίεση για απόφαση.


Μετά την επίθεση αυτή και αφού τοποθετήθηκαν και ανέπτυξαν τις θέσεις τους όλες οι παρατάξεις ακολούθησε δεκάλεπτη διακοπή της συνεδρίασης ώστε να αποφασιστεί αν θα τεθεί το ζήτημα σήμερα προς ψηφοφορία. Εν τέλει αποφασίστηκε να τεθεί στην 84η Γενική Συνέλευση της Δ.Ο.Ε. και να παρθεί εκεί η οριστική θέση της Δ.Ο.Ε. Για την ιστορία οι παρατάξεις του ΠΑΜΕ και των Παρεμβάσεων οποίες μας στήριξαν από την πρώτη στιγμή ζήτησαν να τεθεί σε ψηφοφορία σήμερα το θέμα. Η Ε.Ρ.Α. Επίσης τόνισε ότι είναι μαζί μας στο θέμα αυτό και θα τοποθετηθεί στη Γενική Συνέλευση της Δ.Ο.Ε. Η Δ.Α.Κ.Ε. της οποία τη στήριξη λάβαμε τουλάχιστον για μη αναδρομική ισχύ της ρύθμισης ζήτησε να λυθεί το θέμα στην ερχόμενη συνέλευση της Δ.Ο.Ε και δεσμεύτηκε να καλέσει έκτακτο διοικητικό συμβούλιο αν κι εφόσον δοθεί το Πολυνομοσχέδιο σε διαβούλευση πριν από αυτήν. Η Δη.Συ. η οποία είναι η μόνη παράταξη που υποστηρίζει ανοιχτά την ρύθμιση του Πολυνομοσχεδίου σχετικά με την προσφερθείσα προϋπηρεσία σε δομές της ειδικής αγωγής επίσης αρνήθηκε να παρθεί απόφαση στη σημερινή συνεδρίαση. Η κάθε παράταξη έχει κάνει της επιλογές της και έχει βγάλει τις ανακοινώσεις της. Γι αυτή τους τη στάση, αλλά και τη στάση που θα κρατήσουν στην ερχόμενη Γενική Συνέλευση θα κριθούν και στη Γενική Συνέλευση της Δ.Ο.Ε. Από τους εκλεγμένους αντιπροσώπους, αλλά κυρίως στους τοπικούς συλλόγους από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.


Σεβόμαστε και αποδεχόμαστε κάθε διαφορετική άποψη από τη δική μας. Όμως κάποιοι δεν πρέπει να ξεχνάνε ότι οι μάχιμοι εκπαιδευτικοί είμαστε η φλόγα της εκπαίδευσης. Κρατάμε ζωντανή την εκπαίδευση σε κάθε άκρη της Ελλάδας και σε όποια δομή της εκπαίδευσης μας ζητηθεί και γι' αυτό το λόγο και δεν ανεχόμαστε αναίτιες, ειρωνικές και στοχευμένες επιθέσεις, επειδή απλά στο πλαίσιο της διεκδίκησης των δικαιωμάτων και της προϋπηρεσίας μας ζητάμε το αυτονόητο: απλά να μας ακούσουν! Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί είμαστε ένα μεγάλο κομμάτι του κλάδου και έχουμε υποχρέωση να συμμετέχουμε στα κοινά και να αντιδρούμε στις άδικες αποφάσεις του Υπουργείου. Επίσης έχουμε δικαίωμα ψήφου και καθόλου κοντή μνήμη...