Σκέψεις για ίδρυση Συλλόγου Αναπληρωτών Δασκάλων

Συνάδελφοι γίνεται μέρα με τη μέρα όλο και πιο ξεκάθαρο ότι οι αγώνες (ειδικά όταν τους διακατέχει το αίσθημα δικαίου) φέρνουν αποτελέσματα. Είναι επίσης προφανές ότι κανείς και ποτέ δε πρόκειται να μας χαρίσει τίποτα αν δε το απαιτήσουμε και δεν το κερδίσουμε με δράσεις. 

Ανεξάρτητα το τι θα περάσει και τι όχι με το Πολυνομοσχέδιο και το κατά πόσο θα δικαιωθούμε, είναι βέβαιο ότι έχουμε πολλά ακόμα να διεκδικήσουμε και μάλιστα πιο μεγάλα, όπως οι μόνιμοι και μαζικοί διορισμοί σε κάθε οργανικό κενό. 

Είμαστε μια παρέα γνωστών και αγνώστων που ενωθήκαμε σε αυτήν την ομάδα με βάση τα δίκαια αιτήματά μας και παλέψαμε ο καθένας με όποιο τρόπο μπορούσε. 

Επιβάλλεται, λοιπόν, κατά τη γνώμη μας να ξεκινήσουν οι διαδικασίες, ώστε αυτή η ομάδα να μετουσιωθεί σε έναν επίσημο αναγνωρισμένο νομικά Σύλλογο Αναπληρωτών Δασκάλων, αποκτώντας δυνατότερη φωνή, περισσότερη δυναμική. 

Μέσω δημοκρατικών διαδικασιών, σύμπνοια απόψεων, συλλογικότητα, αγωνιστικότητα είναι βέβαιο ότι θα έχουμε σημαντικότερο ρόλο στις αποφάσεις που παίρνουν άλλοι για εμάς.

Γι αυτό το λόγο ξεκινούμε τη συζήτηση, θέλοντας να δούμε την τάση των συναδέλφων (αναπληρωτών ή όχι, δασκάλων ή μη) για την ιδέα την οποία οραματιζόμαστε. 

Χρειαζόμαστε μάχιμους εκπαιδευτικούς της καθημερινότητας όπως είμαστε όλοι μας, που να θέλουν να γίνουν ρυθμιστές των εκπαιδευτικών πραγμάτων που μας αφορούν. Συναδέλφους που θα αγωνίζονται λιγότερο ή περισσότερο και θα διεκδικούν τα εκάστοτε δίκαι αιτήματά τους.
Όνειρο αυτού του Συλλόγου θα ήταν κάποια στιγμή να αυτοδιαλυθεί αφού θα είναι περιττός, λόγω της μονιμοποίησης όλων των συναδέλφων και της ταυτόχρονης κατάργησης του θεσμού του αναπληρωτή.


Περιμένουμε τα σχόλιά σας στη φόρμα επικοινωνίας του Blog μας.


Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου