ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ για τις Γ.Σ. των Συλλόγων Εκπ/κων

Η ομάδα της Πρωτοβουλίας θα κατεβάσει προς ψήφιση από τις Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων Εκπαιδευτικών που ξεκινούν από την ερχόμενη εβδομάδα το παρακάτω Ψήφισμα - Διαμαρτυρία. Κατεβάστε το από το εδώ. και ενημερώστε τους κατά τόπους συλλόγους Α/θμιας και Β/θμιας.

  

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΨΗΦΙΣΜΑ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
Συνάδελφοι εκπαιδευτικοί,
Παρότι οι προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης μας διαβεβαίωναν πως οι πίνακες προϋπηρεσίας αναπληρωτών εκπαιδευτικών θα ανοίξουν αναδρομικά από το 2010 οπότε και είχαν παύσει να τροφοδοτούνται με νέα στοιχεία προϋπηρεσίας λόγω του Ν.3848/2010,
και σ’ αυτούς θα προσμετρηθεί η συνολική προϋπηρεσία όλων των εκπαιδευτικών ως ίσχυε και πριν το κλείδωμά τους, το Υπουργείο Παιδείας οδεύει προς την κατεύθυνση της μη αναγνώρισης στο διπλάσιο της προσφερθείσας υπηρεσίας σε δυσπρόσιτες ή απομακρυσμένες σχολικές μονάδες για την περίοδο 2010-2014.
Συνάδελφοι εκπαιδευτικοί,
Επειδή οι πίνακες προϋπηρεσίας από το 2002 έως το 2010 υπολόγιζαν στο διπλάσιο την προσφερθείσας προϋπηρεσία των αναπληρωτών συναδέλφων στις δυσπρόσιτες και απομακρυσμένες σχολικές μονάδες της χώρας.
Επειδή από το σχολικό έτος 2014-2015 και εφεξής η προϋπηρεσία των αναπληρωτών συναδέλφων στις δυσπρόσιτες και απομακρυσμένες σχολικές μονάδες της χώρας θα συνεχίσει να προσμετράται στο διπλάσιο.
Επειδή κανείς αναπληρωτής εκπαιδευτικός δεν υπηρέτησε τυχαία σε δυσπρόσιτες ή απομακρυσμένες σχολικές μονάδες κατά τα έτη 2010-2014 αλλά το έπραξε είτε συνειδητά είτε αναγκαστικά λόγω του διετούς αποκλεισμού σε περίπτωση άρνησής του.
Επειδή οι πάντες γνώριζαν καθώς είναι αυτονόητο και πασιφανές, πως ενδεχόμενο άνοιγμα των πινάκων μετά το 2010 θα γινόταν με τα ίδια κριτήρια σύμφωνα με τα οποία οι συγκεκριμένοι πίνακες δημιουργήθηκαν.
Επειδή το άνοιγμα των πινάκων με τα ίδια κριτήρια ήταν και είναι πάγιο αίτημα της πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών συνδικαλιστικών φορέων.
Επειδή η προηγούμενη σχετική ρύθμιση του Υπουργείου Παιδείας με το Ν.4283/2014 αναγνώρισε έστω και τμηματικά για τα έτη 2012-2014 τα δίκαια αιτήματα των αναπληρωτών συναδέλφων.  
Ζητούμε να ψηφίσετε την άρση της αδικίας εις βάρος των συναδέλφων που υπηρέτησαν στις ίδιες ως άνω σχολικές μονάδες κατά τα έτη 2010-2014 και να στηρίξετε το αίτημά τους για δίκαιη μεταχείριση και ισονομία στην εκπαίδευση.
Ζητούμε να ψηφίσετε την προσμέτρηση στο διπλάσιο της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών συναδέλφων που υπηρέτησαν σε δυσπρόσιτες ή απομακρυσμένες σχολικές μονάδες κατά την περίοδο 2010-2014.
                ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Θεσσαλονίκη, 15/05/2015
E-mail επικοινωνίας: samaras.giorgos1@gmail.com